Реклама / Ads
0| 5295 |02.12.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Благотворителен мач и очен скрининг на деца от приемни семейства

.
Кампанията на KWIAT за профилактика на детското зрение приключи с очен скрининг на деца от приемни семейства, които участваха в благотворителен мач с официалния фен клуб на Манчестър Юнайтед в България. Олимпийският медалист и четирикратен световен шампион Йордан Йовчев се включи в мача като посланик на кампанията за детското зрение. Финалната инициатива се състоя на 29 октомври в закритото игрище на спортен комплекс „Симеоново” и беше организирана съвместно от Официалният фен клуб на Манчестър Юнайтед в България и KWIAT в партньорство с Националната асоциация за приемна грижа.
 

След няколко оспорвани мача отборът на Йордан Йовчев, който демонстрира завидни футболни умения, грабна първото място в турнира. Играта на смесените отбори се оказа удоволствие не само за играчите, но и за наблюдаващите. Децата показаха спортен дух и завидни умения. Атракция бяха и малките дами, които наред с момчетата мереха сили в дербитата. След края на спортната програма всички деца получиха подаръци – очила от KWIAT.

  

Преди да започне футболната игра, на всички присъстващи 27 деца от приемни семейства беше направен безплатен очен скрининг с цел превенция и регистриране на потенциални зрителни проблеми. При 10 от децата бяха открити проблеми и за тях ще бъдат изработени безплатни очила. Фокус на тазгодишната кампания на KWIAT е именно възката между спорта и доброто зрение. През месеците септември и октомври наред с безплатния очен скрининг за деца в цялата страна, се проведоха и различни инициативи, които насочиха вниманието към необходимостта от редовна профилактика на детското зрение.

 

Събитието се състоя с подкрепата на Essilor, Български съюз на оптометристите, Министерство на младежта и спорта и Министерство на образованието и науката, които са наши партньори в хода на кампания 2016.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4255 |18.03.2024 Ути Бъчваров: Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение . 6| 7072 |17.03.2024 Разбойниците и Бог: Защо любима песен на патриарх Неофит, Шаляпин и Борис Христов плаши управниците? . 6| 6926 |16.03.2024 Проф. Дайнов: ПП-ДБ разбраха, че могат да насочват ГЕРБ и ДПС в правилна посока . 3| 2934 |16.03.2024 "Турски поток" - гордост за Борисов и срам за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads