Реклама / Ads
1| 4579 |03.12.2016 НОВИНИ

Българските социалисти поискаха промени в ЕС

.
„Европейският съюз трябва спешно да започне да се променя. Британският референдум беше последният драматичен израз на огромните предизвикателства, пред които е изправена днес европейската идея. Не се нуждаем от повече думи, резолюции. ЕС се нуждае от прагматизъм, реални политики с пряко отражение и добавена стойност за живота и сигурността на европейските граждани. Това е мисията на нашето политическо семейство днес”, заяви Деница Златева, ръководител на Делегацията на БСП по време на тридневния Съвет на ПЕС в Прага.
 
Той премина под домакинството на Социалдемократическата партия на Чехия и министър-председателя Бохуслав Соботка.

Народният представител от БСП Кристиан Вигенин смята, че ЕС трябва да поеме по-голяма отговорност за сигурността като бъде задълбочено сътрудничеството и обмяната на информация между страните-членки и правоприлагащите органи. „В контекстта на глобалните предизвикателства и с оглед на своите стратегически интереси, европейската външна политика и политиката за сигурност трябва да бъде проактивна и предвиждаща, за да бъде ограничена появата на нови конфликтни точки и дестабилизиращи процеси в различните части на света”, подчерта Вигенин. По думите му световните сили, в това число и ЕС, трябва да работят в режим на стратегически диалог за намирането на политическо решение на отворените конфликти днес.

„Горд съм, че БСП е партия, която работи по реалните проблеми на българите, европейската икономика и общественото развитие”, посочи Крум Зарков, член на Делегацията на БСП за Съвета на ПЕС в Прага. Той обясни, че по време на форума са били обсъдени данъчната справедливост, социалната солидарност, устойчивото развитие, зелената икономика и дигиталната революция. „Всеки от тях има преки последствия и отражение за българите и българската икономика. Те присъстват в нашия обществен дневен ред, но често ги пренебрегваме заради поредния политически скандал”, каза също Крум Зарков.

 Годишната среща на европейските социалисти събра на едно място представители на прогресивни политически сили в Европа, неправителствени организации, тинк танкове, научни среди. Провеждащият се форум приключи с приемането на резолюция: „Да спасим Европа: за младите и за напредък”.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4707 |29.11.2016 Нищетата мори българските роми, сочи доклад на ЕС . 0| 4344 |28.11.2016 Танева се хвали с българските тикви . 0| 3701 |10.11.2016 Илияна Йотова: Българските граждани дадоха сигнал, че искат промяна . 0| 4060 |28.10.2016 Чрез заплахи принуждават българските турци в Турция да гласуват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads