Реклама / Ads
0| 4306 |03.12.2016 НОВИНИ

Главсека на МВР видя активизация на кримиконтингента

.
Георги Костов
Има активизация на криминалния контингент, породена от множество обективни и субективни причини. Това каза гл. секретар на МВР гл. комисар Георги Костов по време на пресконференция във връзка с резултатите от няколко успешни реализации на ГДБОП за последните 48 часа, осъществени под наблюдението на прокуратурата в различни градове на страната, предаде ”Фокус”.
 
"На първо място следва да поздравим за активността ГДБОП и на всичките ѝ структури. Тук са участвали колеги от отделите "Противодействие на трафик на наркотични вещества и "Противодействие на контратероризма". "Важно е такива реализации да стават публично достояние. Първо, защото са значими и не стават всеки ден. Второ, защото колегите са високомотивирани да противодействат на този вид престъпност. Трето, защото е важно да има послание за сигурност в тези време на несигурност", избори гл. секретар на МВР. По думите му най-значима като количество е снощната реализация на 80 кг изключително чист хероин в столицата, който е на стойност над 2,5 млн. лв. "Ако се размеси и стигне до уличния пазар, би могъл да се реализира на двойно по-голяма цена", уточни той. Според него тази година можем да бъдем доволни от противодействието на този вид престъпност на всички правоприлагащи органи. По думите му иззетите количества от тях до момента от началото на годината са над половин тон хероин, над половин тон синтетични вещества годни за употреба и близо 100 кг кокаин. "В историята на правоприлагащите органи на Р България няма база за сравнение с активността на тези органи", добави гл. комисар Костов.

Той коментира, че реализацията в Стара Загора е действително значима, защото такова количество оръжие, боеприпаси и взривни вещества са достатъчно количество да се осъществи голям терористичен акт. "Такива стойност, коити тази година бяха заловени от колегите, противодействащи на този тип престъпност са значими", допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3855 |21.11.2016 И Чобанов видя в Бюджет-2017 несъществуващи числа . 3| 4871 |29.09.2016 Жаблянов: Борисов не е премиер на България. Видя се външната ни политика . 0| 4271 |19.09.2016 Ген. Михов видя нов вид тероризъм - амбиция за територии . 0| 4263 |11.09.2016 Стимлър за 11/9: Видяхме пълната липса на човечност, видяхме и човешкия дух

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads