Реклама / Ads
19| 25739 |04.12.2016 НОВИНИ

Гриша Ганчев: Пеевски и Сталийски взели 240 млн. лв от Цветан Василев „за Борисов“

.
Гриша Ганчев
Делян Пеевски и Александър Сталийски са вземали пари от банкера Цветан Василев за да ги „носят“ на Бойко Борисов. Това разказа в интервю пред Нова телевизия бизнесменът Гриша Ганчев. Той бе посочен от Цветан Василев в интервюто му от Белград като човекът присъствал на срещата му с Бойко Борисов преди съсипването на КТБ.
 
„Десетина дни преди падне КТБ бях на онази прословута среща с Бойко Борисов и Цветан Василев. Не исках много да присъствам, но Бойко ми каза: „Стой, стой тука да слушаш“. То стана един истински розов бразилски сериал. Аз бях там по единствената причина, че тогава Цветан Василев ме помоли да го закарам до мястото, понеже неговите коли ги следяха. Говореше се за около 240 милиона лева“, обясни Ганчев.

Едните ги е взимал единият, че ги носи на Бойко Борисов, другите ги е взимал другият (Александър Сталийски – б.р.), че ги носи на Бойко Борисов. Там се споменаваха различни суми, за които Цветан обясняваше – тези съм ги дал на Сашо да ти ги донесе, онези съм ги дал на Делян (Пеевски – б.р.) да ти ги донесе. А Бойко му каза: „За 4 години не си ме черпил едно кафе. Делян ме бутна от власт заедно с тебе, а пък Сталийски не съм го виждал от 6 месеца да ми каже „здрасти“, допълни бизнесменът.

 

„Аз с Цветан Василев имам само един-единствен бизнес. Той финансира частично заводът за коли в Ловеч. „Петрол“ е друга тема – това беше абсолютно фалирало дружество с 362 милиона долара борчове. Беше ме помолил да вляза временно, за да стабилизираме дружеството. После така се случи, че падна банката, а ние трябваше 2 години да се борим, за да спасим дружеството.“

 

„Получавам страхотни удари под кръста, на които и Кубрат Пулев би завидял, но знам, че това е част от играта. Страдам малко, докато се понаместят ребрата, после продължавам. Делото (за укрити данъци срещу него и сина му Данаил – б.р.)? Решили са да направят дело – окей. То си върви. Може пък наистина да съм виновен, знаеш ли? Може пък и да съм невинен. Хубаво е, че съм шефът в случая, а не заместника. Ако кажат в затвора – в затвора, това е,“, смята той.

 

„Не съм нарцис по природа. Аз винаги прощавам, но не забравям. Никога не съм отмъщавал, това е признак на слабохарактерност. Живеем в едно общество на хищници и жертви. Аз не съм хищник, но не съм и жертва. Нещо по средата“, завърши Ганчев.

Бизнесменът говори и за ЦСКА-София и смяната на треньора Йорданеску.

 

Той в прав текст заяви, че вече е „здраскал с дебелия маркер“ капитана на отбора Борис Галчев заради постъпките на халфа, заради които беше отстранен от първия тим.

 

Ганчев също така призна отново, че не е имал никакво желание да се разделя с доскорошния наставник на клуба Едуард Йорданеску, ала румънецът е бил твърд в амбицията си да разтрогне след равенството с Верея.

 

„Като изключим, че представянето не е много задоволително, всичко си е наред. Ние държахме много Йорданеску да остане, защото по мнението на всички специалисти е много интелигентно момче, доста му е ясна материята“, коментира Ганчев пред NOVA. “Човекът не издържа психически и си тръгна сам. Молехме го след прословутия мач срещу Верея. „Не искам за нищо на света да остана, искам публиката да е щастлива“, каза.

 

„И аз желаех да назначим Марчело Липи за треньор, но китайците го взеха за националния им отбор.“

 

„Най-много съм разочарован от Галчев и никога няма да му го простя, защото с него имах 2-3 разговори, по които се бяхме разбрали каква е неговата роля в клуба. Много е важно да имаш такъв играч, който да е изцяло отдаден на каузата и на отбора. Той почна да плещи разни работи, които не му правят чест. Негова си работа. На много места сбърка той, но си е за негова сметка. Едно ще ви кажа - аз съм го задраскал с дебелия флумастер, първо като човек. Не говоря за футболните и другите му качества.“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9653 |02.12.2016 М. Андреев пред Фрог: Пеевски не идва на работа, Доган не знам какъв е, а защо ги пазим?! . 5| 11678 |27.11.2016 Банев: Лицето на задкулисието са Борисов, Цветанов, Пеевски, Божков . 0| 6544 |22.11.2016 Съдът гони „Техномаркет” на Пеевски от магазин в Кърджали . 1| 4058 |15.11.2016 Кадиев: За хората Пеевски и аз сме едно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads