Реклама / Ads
0| 6378 |04.12.2016 НОВИНИ

16 коли осъмнаха с нарязани гуми в столичен квартал

.
16 коли осъмнаха с нарязани гуми в столичния квартал ”Манстирски ливади”. Случката се е разиграла в късните часове на 1-ви декември, като са унищожени близо 40 автомобилни гуми, разказаха потърпевши жители на квартала. 10 от автомобилите, оказали се с накълцани гуми, били паркирани о злополучната улица ”Казбек”, на която преди два месеца пламна чисто нова лека кола, съобщава Dnes.bg.
 
"Не е ясно дали съществува пряка връзка между двата инцидента", коментираха полицейски служители. Останалите 6 превозни средства са били паркирани на улиците "Пирин" и "Стефан Тошев".

16-те МПС-та са се разделили с различен брой от гумите си – някои с по 3, други се разминали само с 2.

След като към 9 сутринта един от собствениците заварил личния си автомобил в окаяно състояние, той сигнализирал веднага органите на реда. Пристигналите полицейски служители от 6-то РПУ съставили протоколи на него и на част от останалите собствениците на повредените МПС-та.
Към днешна дата по казуса тече разследване. Изземват се видео записи от охранителни камери в района с надежда да бъдат разкрити и издирени извършителите.
Към момента има информация само за един о тях. Той е записан от камерите, охраняващи офиса на търговска фирма, докато пукал гумите на 3 автомобила. Кадрите са предоставени на МВР.
Описанието на престъпника, снето от записите, е на млад мъж на около 17-20 г., висок 165 см, със спортно телосложение, облечен със спортен екип и яке с качулка.
Младият апаш е държал в ръцете си хладно оръжие – нож с острие, дълго около 20 см.
Грубото изчисление на загубите, които са претърпели собствениците на 16-те возила, се равнява на около 5 000 лв., като в сумата не се смятат разходите по транспортирането и ремонта на автомобилите.
Любопитното е, че увредените коли са от всякакъв клас – стари, нови, спортни.
Според жителите на "Манастирски ливади" в случката имат пръст търговци на автомобилни гуми.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5260 |29.11.2016 Софийско езеро стана скривалище за крадени коли . 1| 7808 |28.11.2016 МВР на поправка: Провериха 450 коли, които се движат в кортеж . 0| 5711 |28.11.2016 Коли масово паркират върху велоалея на нова улица в София (Снимки) . 1| 6466 |24.11.2016 70 банди за кражби на коли вършеят из София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads