Реклама / Ads
10| 11594 |05.12.2016 АКТУАЛНО

Симов: Борисов ще направи последни налудничави назначения

.
Александър Симов
Парламентът политически е абсолютно изчерпан и може да произвежда само хаос и интриги, но не и надежда за хората. България нямаше да се намира в това състояние, ако Борисов не беше заложил хазартно оставката си Това заяви журналистът Александър Симов, член на ИБ на БСП.
 
По думите му, реално погледнато, вече сме в предизборна кампания. Според Александър Симов настоящият кабинет няма легитимност, за да остане като остане като служебно правителство. Няма и как Росен Плевнелиев и Румен Радев да постигнат консенсус по съставянето на служебен кабинет. По конституционна процедура служебното правителство трябва да бъде съставено от Росен Плевнелиев и задачата му е да подготви честни избори. Няма никаква драма в това, но някои хора искат да превърнат своето падане от власт в национална трагедия, заяви социалистът.

Симов подчерта, че България нямаше да се намира в това състояние, ако чисто хазартно Борисов не беше заложил оставката на кабинета на президентските избори. „Както се изрази един социолог: „Народът играеше футбол, а Борисов играеше баскетбол и се чуди какво му се случи“, коментира той. По неговите думи управлението се е провалило напълно и няма схеми, които да го изкарат от блатото. „Този кабинет не може да остане да действа като служебно правителство. Той няма и политическата легитимност за това. Да не говорим, че има тежки съмнения, че този кабинет ще използва последните си дни, за да прави налудничави назначения“, каза още Симов.


На въпрос дали ген. Радев и Плевнелиев трябва заедно да подредят служебния кабинет, Александър Симов отговори, че хората ще бъдат разочаровани, ако това се случи.„Голямата победа на Радев се дължи и на факта, че хората виждат в него алтернатива и на досегашния президент“, посочи той. Симов обясни, че има установен конституционен ред, който трябва да бъде следван и няма нищо драматично. „Ако се провали връчването на третия мандат, Плевнелиев назначава служебен кабинет. След като Радев стъпи в длъжност, решава какво да прави нататък. Няма елементи на криза и хаос, а просто трябва да се следва процедурата“, каза още той. Симов подчерта, че не разбира защо опитът да се спазва Конституцията се представя като невиждана политическа ситуация. „Според мен това е целенасочено нагнетяване на напрежението, защото някои хора искат да превърнат падането си от власт в национална трагедия“, коментира Александър Симов.



По думите му БСП работи сериозно, за да поеме отговорността за управлението на страната след предсрочните избори. След политическите импровизации на ГЕРБ и сие смятам, че БСП може да управлява по един доста различен начин.БСП трябва да се бори за възможност да управлява самостоятелно, за да може да реализира политиките си. БСП няма да участва във властта на всяка цена и самоцелно, заяви Симов, според когото коалиция с ГЕРБ е малко вероятен вариант, каза още Александър Симов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 7195 |18.03.2024 Край на водевила: ГЕРБ и ПП-ДБ ще правят правителство в следния състав . 22| 34405 |16.03.2024 Илиян Василев: Гонзо срещу Бербатов е като Банкя срещу Харвард. Робите искат да са си роби . 4| 2619 |15.03.2024 Какво всъщност значат руските псевдоизбори в окупираните украински територии? . 11| 2859 |14.03.2024 Градският прокурор Илиана Кирилова отказа да се яви пред парламентарната комисия за Нотариуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads