Реклама / Ads
18| 13249 |05.12.2016 ГЛАСЪТ

Ченгеджийските приключения на ген. Решетников в България

.
Ген. Решетников
50 хиляди души от управляващата върхушка в България са купени от американците и работят срещу Русия. ЦРУ заплашва елитите на балкански страни, най-вече на България и Сърбия с компромати.
 
Шантажира ги и ги принуждава да действат срещу интересите на българи и сърби. ЦРУ организира и преврати. Русия трябва да си върне тези народи.

150 съветски завода са построени от американците и са пренесени на 102 кораба в Съветския съюз през 30-те години.

 

Сензационните разкрития принадлежат на добилия скандална популярност у нас ген. Леонид Решетников. Доскоро той бе директор на Института за стратегически изследвания на Русия, но президентът Владимир Путин го уволни.

 

Въобще Решетников обича да прекроява не само историята, но и съвремието като дава обяснения за случващото се, близки до пълната загуба на разум. Сигурно е едно, че Решетников е бил генерал в съветското разузнаване. Сигурно е също, че през 70-те години е учил аспирантура в Софийския университет и след това е работил дълго време в Съветския институт за световната социалистическа икономика.

 

Фантазиите на Леонид Петрович отиват още по-далеч. Той твърди, че Втората световна война е започнала заради САЩ. Защото отново САЩ е страната, която изпратила специалисти и работници в СССР, които построили 500 промишлени обекта на стойност 250 млрд долара. Оказва се, че героичният трудов съветски човек си е въртял синджира, а американски бачкатори са строили предприятия и заводи на комунистическия режим. И заради това Хитлер е нападнал Съветския съюз, категоричен е ген. Решетников. Повече от 80 години хиляди историци по света не откриха тези факти и трябваше да се появи Решетников, та да ни отвори очите...

 

Решетников обича да е център на внимание. Неотдавна той забърка типичен за този род хора, ченгеджийски скандал, в който замеси новия президент Радев, Корнелия Нинова и пр. Разказа как с Нинова обсъждали качествата на ген. Радев. Не каза само в качеството си на какъв е изразявал мнение. Съвсем естествено подобно изказване предизвика сътресения не само в БСП, но и в други политически кръгове, които моментално скочиха, съвсем основателно, срещу това българския президент да бъде коментиран от съветски генерал от разузнаването. Това е притеснително, няма спор.

 

Само че Корнелия Нинова отрече да е имало такова обсъждане, а най-обикновен разговор. И се започна... На „Позитано” прелетяха стрели между кръговете на ченгетата със силно проруски изяви и кръговете на олигарсите, които дърпат чергата към себе си. На Нинова, още не изконсумирала радостта от победата над ГЕРБ, се наложи да омиротворява двете страни. Трудна работа, като се има предвид как досега тези кръгове командориха  в БСП. За третата страна – редовите социалисти – дори не става дума. А уж те тряваше да са в центъра на вниманието.

 

Та какви ги свърши Решетников и случайно ли предизвика тази каша?

Очевидно генералът не може да излезе от матрицата на съветски раузнавач. Дълго време бил в нелегалност, така да се каже, а от няколко години има възможност да се изявява окрито. Какъв кеф. И започва да гребе с пълни шепи от тази свобода. Като всеки шпионин обаче, допуска грешки, които са направо нелепи.

 

Който е чел поне една книжка за съветското или руското разузнаване, е наясно, че тази служба никога не би споделила в кои страни работи, с кои хора и как. Това е абсурдно да си го помисли човек. Тръгнал обаче ген. Решетников и ръси глупости наляво и надясно. Бил на почивка у нас, както сам твърди и се срещнал със свои приятели, с приятели на неговите приятели и сигурно с непознати. Пили по няколко водки, обменили „ценни” мнения и се тупали по рамото. Накрая Решетников реши да превърне отпускарските си другарски срещи в нещо значимо.

 

Ген. Леонид Петрович Решетников отдавна е бита карта. Затова се възполва от всяка възможност да се появи в медиите, да блесне с някое „прозрение” и пр. По подобен начин се държеше преди време бившият американски посланик Джеймс Пардю. Той също се срещна с български политици в някои столични хотели, което предизвика вълна от предположения, версии и дори абсурдни истории.

 

Заслуга за това имат и медиите. Те охотно предоставят думата на подобни бивши, търсят във всеки техен жест или дума някакви скрити послания на Москва или Вашингтон.

 

Истината обаче е съвсем различна. Когато страни от ранга на САЩ и Русия, Великобритания и Германия, Китай и Франция имат някакви интереси и намерения спрямо други държави – не изпращат ген. Решетников и бившият военен разузнавач Пардю. Други са пътищата. В най-добрият случай на тях може да се възложи някоя клоунада, която да отклони вниманието от нещо друго. Може, но далеч не е сигурно...

 

Въпреки това нашите политици трябва да са по-внимателни в подбора на събеседниците си. Иначе ще им се налага и занапред да обясняват неща, които им носят единствено вреди. И да се замислят, кой ги тласка към подобно нещо.

 

Николай Иванов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7892 |18.03.2024 Семеен оргазъм в България след преизбирането на Путин. Хиляди мъртви, но Жить стало веселее, а копейки? . 31| 12639 |17.03.2024 Манол Глишев: Каква е Дърева на Вселенския патриарх? . 5| 10200 |14.03.2024 Манол Глишев: Българската православна Църква: избори три в едно . 19| 9982 |13.03.2024 Платената подлост: Плъховете на Путин у нас плуват към потъващия кораб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads