Реклама / Ads
6| 5622 |05.12.2016 НОВИНИ

Първанов: Нинова забърка кашата с Решетников

.
Георги Първанов
Скандалът с обсъждането на името на ген. Румен Радев като кандидат президент на България от БСП с председателя на Руския институт за стратегически изследвания ген. Леонид Решетников е каша, забъркана от лидера на БСП Корнелия Нинова. Това каза президентът в годините 2002 - 2012 и лидер на АБВ Георги Първанов.
 
Той каза още пред Нова телевизия, че не знае дали Нинова се е срещала с Решетников, но и да е така, в това нямало нищо лошо. За срещата на двамата през август в София съобщи първо самият Решетников в интервю за руска телевизия. В отговор Нинова го обвини в лъжа и корупция.

"Някои се опитват да вкарват избрания президент в схема, която е вредна за него - да се обяснява, че не е руски агент и той вече е заявил, че е натовски генерал", каза Първанов. Според него "винаги има сили, които са заинтересовани от създаването на полюси по тази линия". Той даде пример със себе си - когато през 2001 г. е бил избран за президент са били изказвани тези, че "Първанов ще тласне България към Москва", шест години по-късно страната е станала член на ЕС в момент, в който отношенията й с Русия са били най-добри.

Лидерът на АБВ е на мнение, че БСП трябва да върне мандата и да се върви към предсрочни избори. Той е скептичен за възможността Реформаторският блок да сформира кабинет, а всеки опит извън ГЕРБ и БСП, по думите му, е обречен и рискован за страната.

Първанов прогнозира, че се очертават два полюса - ГЕРБ и Патриотите от една страна и БСП и ДПС от друга. Той изрази надежда, че АБВ ще получи достатъчно подкрепа, за да бъде "баласньор в добрия смисъл на думата", който да "даде повече мъдрост на управлението". Запитан дали АБВ би участвала в бъдещо управление с БСП, не се ангажира с отговор преди да е ясен изборният резултат, но припомни, че вече веднъж е подкрепил Нинова при номинирането на ген. Радев за кандидат - президент, и се е опарил.

Според лидера на АБВ с оставката на кабинета в ГЕРБ "намериха най-лесния начин да се измъкнат от това, което се очертаваше", а именно - напрежение и недоволство през януари и февруари.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4141 |30.11.2016 Нинова: Не са се разбрали за постове . 8| 4880 |29.11.2016 Корнелия Нинова: Изборите трябва да са на 26 март . 5| 5080 |27.11.2016 Нинова яростна към Бъчварова: Безсилие и бягство от отговорност . 5| 4722 |26.11.2016 Нинова: Целта на БСП е спечелване на предсрочните парламентарни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads