Реклама / Ads
2| 9717 |05.12.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Запалиха колите на ексшеф на скандална общинска фирма в Плевен

.
Опожарените коли Източник: Фрог нюз
Запалиха две коли на бившия шеф на скандалната общинска фирма „Паркстрой ” в Плевен Красимир Петров. Посегателството е станало в петък срещу събота през нощта около 3 часа, съобщиха за Фрог нюз източници от местната полиция. Криминалистите са убедени, че не става дума за случайна атака.
 

Оказва се, че това е второто подобно посегателство срещу Красимир Петров. През февруари т. г. возилото му беше запалено за първи път. 

  

Новият палеж е описан днес в бюлетина на МВР  с две изречения, като не се съобщава кой всъщност е пострадалият. „Получен е сигнал от "НССПЕЕН -112", че в град Плевен на булевард "Русе" горят два автомобила. Пламъците са потушени от екипи на РСПБЗН  - Плевен. При извършеня  оглед е установено, че по неустановен към момента метод е възникнал пожар в лек автомобил "Рено  канго " и паркиран непосредствено до него - лек автомобил "Форд пума". Колите са унищожени напълно”, се казва лаконично в съобщението.

 

В средата на тази година Красимир Петров беше отстранен след грандиозен скандал от „Паркстрой ”. Трима общински съветници се жалваха тогава, че са били заключени от Петров, след като се опитали да извършат проверка в общинската фирма. В местният парламент се появиха съмнения за източване на дружеството.  При „Паркстрой ” при приходи от 1 млн . 710 хил . лв . общо, за около 820 хил. лв. са за подизпълнители , призна кметът на Плевен Георг  Спартански.

 

Любопитното е, че новите палежи стават близо месец след като ДАНС  проведе мистериозна акция в офисите на двама общински съветници. Според източници от полицията това  са Методи Петков от ДПС  и колегата му Здравко Георгиев от БДЦ . Неофициално се твърди, че тарашът  е бил свързан с дейността на „Паркстой ” по времето, когато шеф е бил именно  Красимир Петров. Не се изключва възможността той да е проговорил пред службите за мафиотските  обвързаности в града и за това да е бил наказан с огнена атака.

 

В града се говори, че общинарите  Методи Петков и Здравко Георгиев били много  наясно  със схемите за източването на общинското предприятие. Припомняме ви, че Методи Петков влезе  в ареста през лятото заради брутален побой и гавра с плевенчанин, за това че лови риба в язовир Каменец. Твърди се, че в момента местен лидер на ДПС имал личен интерес Методи да стои в ареста.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 11094 |02.12.2016 Само във Фрог: Сърбия пусна и въоръжени ловци да пазят границата с България . 3| 4570 |02.12.2016 Ив. Христов за Фрог: Учените не са електорална маса, затова пари за тях няма . 3| 6097 |02.12.2016 Само във Фрог: Строители скачат на протест, измами ли ги с европари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads