Реклама / Ads
6| 4354 |05.12.2016 НОВИНИ

Слави Трифонов: Да не подценяваме българския суверен

.
Слави Трифонов
Слави Трифонов подаде сигнал за нарушения около референдума в Главната прокуратура. Цяла папка с документи връчи Трифонов на обвинител номер едно по време на срещата на шоумена и организатор на всенародното допитване с главния прокурор Сотир Цацаров продължи близо един час.
 

След като излезе шоуменът отново критикува поведението на политиците, които се правели, че това допитване до народа не съществувало. Оказа се, че с господин главния прокурор сме на много близки позиции по отношение на това, което се случва в държавата и по отношение на референдума, коментира Трифонов, цитиран от Нюз. бг.

 

Сред нарушенията, констатирани от доброволците на Трифонов е, че имало осигурени 350 000 плика по-малко, а реално за действителен глас на референдума се отчиташе бюлетина в плик. Капанът е заложен предварително, убеден е Слави Трифонов. Ефектът от капаните, заложени от политическата класа и ЦИК, бил, че референдумът няма задължителен ефект.

 

Той настоя политиците да приемат решението от допитването. Като отвратително той определи решението на парламента при гледането на бюджета да се запази субсидията за партиите на 11 лева за действителен глас.

 

Суверенът ясно е казал - мажоритарна система в два тура, така шоуменът коментира политическите нагласи за смесена избирателна система. Хората, според него, разбрали какво е мажоритарна система в два тура и даде за пример избора на президент и кмет, който също се провежда в два тура при липса на категоричен победител.

 

Да не подценяваме българския суверен, настоя Слави Трифонов. Мажоритарната система била полезна за страната, по мнението му. Имало време до предсрочния вот да се мине към мажоритарна изборна система.

 

Политическите партии не са изпратени като в някакъв дворец, политическите партии не са богоизбрани, категоричен бе водещият. Този парламент трябвало да се съобрази с мнението на народа. За ситуацията в страната той смята, че хаосът е в резултат на системата. Трифонов отказа да коментира какъв ще бъде следващия му ход.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4625 |02.12.2016 Слави Трифонов се среща с Цацаров . 9| 6603 |01.12.2016 Омбудсманът: Референдумът не е на Слави, а на гражданите . 8| 9592 |24.11.2016 Депутатите отрязаха Слави за мажоритарен вот напролет . 2| 3838 |24.11.2016 Слави Трифонов кани политици на дискусия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads