Реклама / Ads
0| 3835 |05.12.2016 НОВИНИ

Предпочитат АМ ”Струма” с две отделни трасета

.
Разделено преминаване на Лот 3.2 от АМ ”Струма” през Кресненското дефиле е най-предпочитаният вариант за реализацията на проекта. Това показва социологическо проучване, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
 

Вариантът за преминаване на АМ "Струма" през Кресненското дефиле чрез изграждане на отделно трасе, по което да минава трафикът по посока Кулата - Благоевград и запазване на съществуващото трасе за движение в обратна посока среща най-голямо одобрение и подкрепа, както на национално, така и на регионално ниво.

 

Припомняме, разделянето на две на магистралата през Кресненското дефиле беше анонсирано преди няколко месеца. Срещу този нов проект обаче имаше редица изказвания на еколози. Беше организирано и обществено обсъждане.

 

Това уверяват от МРРБ след представяне и обществено обсъждане на резултатите от проведено регионално и национално изследване на нагласите и очакванията на обществото по отношение на доизграждането на инфраструктурата на страната, в частност - строителството на Лот 3.2 на магистрала "Струма" в участъка през Кресненското дефиле, предвиден за финансиране със средства по ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 - 2020 година.

 

Според проучването, проведено сред 1000 жители на национално ниво и 500 души от региона, завършването на проекта е от изключително значение за подобряване на комфорта на пътуване, пътната безопасност и създаването на нови работни места и поминък за общините, през които преминава магистралата.

 

Хората са единодушни, че проектът ще допринесе за намаляване на тежките пътни инциденти и задръстванията, а възможността за движение с по-висока скорост ще има положителни резултати за всички пътуващи. Според анкетираните вариантът с т.нар. източен обход на Кресна ще е значително по-евтин и безопасен за строителство и експлоатация.

 

Като съществен проблем е поставен въпроса за възможността за безвъзмездното европейско финансиране, както и дали следващо правителство би продължило строителството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3954 |22.11.2016 Радан Кънев и РБ на отделни срещи с Плевнелиев . 0| 4151 |20.11.2016 Над 220 000 битови клиенти на ЧЕЗ предпочитат безкасово плащане . 1| 5397 |23.10.2016 ЕК не е одобрявала новото трасе на ”Струма” през Кресна . 0| 4087 |30.09.2016 Румънско семейство пострада в катастрофа на ”Струма”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads