Реклама / Ads
1| 3858 |06.12.2016 НОВИНИ

Стефан Софиянски: Партиите подведоха избирателите и загубиха

.
Стефан Софиянски
Има едно неоправдано забавяне, което може да се дължи на декларираното от Борисов желание за оставка на кабинета. Какво пречеше да се даде в сряда мандат на ГЕРБ, в четвъртък на БСП и в петък на следващата политическа сила. Това е в интерес на България. Сега можеше да мислим вече за ново правителство. Това каза бившият служебен премиер Стефан Софиянски в ефира на БТВ.
 

Според него, ако се търси реплика на старото правителство – мандатът ще се даде на РБ, ако се търси нещо по-различно - ще е даде на ПФ. „Това забавяне подсказва, че се правят някакви договорки, което не е в интерес на гражданите“. Софиянски направи аналиогия с 1997 г., когато също е имало политическа криза. „Тогава за три седмици се тушира напрежението благодарение на президента. Той ходеше сред хората. Тогава имаше инфлация и хора по улиците“ припомни Софиянски. Той определи първия политическо ход на новия президент като грешка с отказа му да се състави правителство съвместно с настоящия президент. „При този начин на поведение очевидно ще има ново правителство“. На уточнение, че може да се страхува от капан, Софиянски каза: „От капан се страхуват нерешителните. Ако си смел вървиш и не мислиш за капаните“. „Аз съм в опозиция след приемането ни в ЕС. Всички, които ни управляват от тогава са все членове на партията. Трябва да се търси едно ново радикално решение. Партиите подведоха избирателите и загубиха. Ясно е желанието за мажоритарен вот“, каза политикът. Софиянски предложи една стара изпитана система, която вече е била прилагана при 100% мажоритарен вот. „Първите петима от всеки район влизат в НС. Всички под границата отиват в партийната листа. Това е вариант, който е доказан във времето. Системата е абсолютно приложима. Днешния политически елит е изчерпан напълно. Призовавам избирателите никога повече да не гласуват за имената, които са част от днешния парламент“, завърши Софиянски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4919 |26.11.2016 Стефан Данаилов: В живота най-съм обичал да побеждавам . 0| 3867 |22.11.2016 КНСБ започва консултации с партиите за Бюджет 2017 . 1| 4630 |22.11.2016 Данаил Кирилов: Ако някоя от партиите приеме мандат, ГЕРБ ще е против . 3| 4197 |17.11.2016 Софиянски: Три правителства не си мръднаха пръста за спасяване на КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads