Реклама / Ads
3| 13533 |06.12.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: „Килърите ” търсят път към Румен Радев, пак въртят номера

.
Години наред делото ”Килърите” не може да приключи
Групата за мокри поръчки „Килърите ” с лидер Петър Стоянов-Сумиста пак започна да върти циркаджийски номера. Съдията-докладчик от Варнеския апелативен, който произнесе наскоро най-тежките доживотни присъди за Сумиста , Васил Костов-Кеца и Георги Вълев, е „даден” от бандата на Инспектората към ВСС , научи Фрог нюз от източници в адвокатските среди.
 

Отделно от това съпругата на Васил Костов, който е с влязла вече доживотна присъда без право на замяна, пише жалби, с които се бави изхода от  процеса. Припомняме ви, че мегаделото  е на финалната права и съвсем скоро се очаква ВКС  да се произнесе.

 

Кеца се обзаведе окончателно с доживотната си присъда при твърде парадоксални обстоятелства. Защитничката му по неясни причини взе, че  изпусна седемдневният срок, в който  трябваше да представи допълненията към жалбата си до ВКС . Тя направи това едва на 14 септември т. г-седмица след крайната дата, заради което висшите магистрати я отхвърлиха. Прие се, че тя е несъществуваща  в правния мир.  През това време нито осъденият Васил Костов, нито жена му Снежанка са писали до висшите магистрати. След това се случва нещо още по-абсурдно. Ден след фатално закъснялата жалба на адвоката на Кеца, жена му се активизира и  пуска допълнение към нея. Заради това съдебните инстанции се задействат с нова сила. ВКС  на свой ред я праща за разпореждане до Варненския апелативен съд. Оттам са категорични, че Снежанка Кирилова не може да допълва липсваща в правния мир жалба. Сега се чака и висшите съдии да си кажат тежката дума по нея. Докато  всичко се върти около въпросната жалба, мегаделото  отлежава, а крайната развръзка все повече се отлага във времето. Не се изключва вероятността точно тази да е и целта на бандата, надявайки се, че по някакъв начин ще  пробият във ВКС . Фрог  призовава за прозрачен избор на съдебния  състав, който ще гледа делото, за да не пада сянка на съмнение при взимането на окончателното решение.

 

 Практика на „Килърите ” стана да завеждат дела срещу  всички  полицаи, прокурори, свидетели и съдебни заседатели, които са се докоснали до делото. Лидерът Пешо Сумиста дори  е подпукал и журналистите, които са дръзнали да пишат срещу него. Последната жертва е съдията-докладчик от ВАС, който ще трябва да дава обяснения  пред Инспектората на ВСС  за действията си.  Според източници на Фрог  нюз  някои от членовете на „Килърите ” търсят път към новоизбрания президент Румен Радев с надежда, че щом встъпи в длъжност,  ще може да ги отърве от доживотните присъди. Не е тайна, че по време на заседанията се разбра за близки отношения  на някои подсъдими с изявени политици и дори лидери. Някои от тях пък бяха забелязани да стоят опасно близко в обкръжението на Радев по време на кандидат-президентската кампания.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4608 |03.12.2016 Индонезийски самолет с 15 души на борда изчезна . 5| 11094 |02.12.2016 Само във Фрог: Сърбия пусна и въоръжени ловци да пазят границата с България . 3| 4570 |02.12.2016 Ив. Христов за Фрог: Учените не са електорална маса, затова пари за тях няма . 3| 6097 |02.12.2016 Само във Фрог: Строители скачат на протест, измами ли ги с европари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads