Реклама / Ads
4| 23661 |07.12.2016 АКТУАЛНО

След разкрията на Фрог: В СУ унищожават спешно фалшиви протоколи от изпити

.
Оценка Отличен по наказателен процес на празна бланка
След разкритията на, Фрогнюз за фалшифициране на оценки от изпити в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, източници от Алма Матер разкриха,че във факултета цари невиждана паника. Секретарки пишат обяснения пред ректора, инспекторки взаимно се замерят с доноси за уреждане на изпити срещу пари. Най-скандалната новина е, че в архива на факултета е влизано с цел унижожаване на фалшиви протоколи и академични справки на студенти.
 
Протоколите били със сканирани, а не истински подписи по търговско,трудово,осигурително право и по МЧП. Разписана била чрез сканиран протокол дори пенсионираната проф. Зидарова. Имало ментета  и по облигационно право.

Професорите не подозирали, че лицето Васил С.-на висока позиция в студентския съвет, лично протеже на скандалния декан Сашо Пенов, бил посредник в добре организирана схема за бързо дипломиране по вторият начин.

 

Мизата варирала от 300 до 500 лв. Секретарката Е.Л. била посредник със студентите, а Васил С. носел на две лица от деканското ръководство парите. Така се пръкнали и подписите на зам.-декана професор Иван Русчев, който вместо да сканира,разписвал лично, но по дисциплини, по които нямал никакво право да пише оценки.

 

Русчев изпитва само  по застрахователно и облигационно право, но не и по правна информатика, информационно  и осигурително право, каквито протоколи вече се появиха.По основи на конституционното учение, вместо проф. Близнашки, оценки в протоколи, 6 на брой, писал проф. Пламен Киров.

 

Проф. Благой Видин масово изпитвал отбрани протежета,  вместо проф. Орлин Борисов по международно право, преди последният да се пенсионира тази година.

 

Доц. Атанас Семов също бил разписван в протоколи, но от Борисов по право на ЕС.

 

Инспекторката  от методическия кабинет на 4 етаж А.Д. продавала за 200 лв. изпитния тест по Гражданско-изпълнително производство, проверяван от проф .Валентина Попова.Тя го получавала,за да го снима на ксерокс, катуегорични са източниците ни.

 

В архива имало съхранени само част от писмените работи от казуса на държавните изпити. Другите мистериозно изчезнали. Допускането до втората-устна част, било с  "да,,, а недопускането  с ,"не,,.Имало поправяни ,,не,, на ,,да,,.

 

Това ще задълбочи още повече скандала,коментират юристи,защото съхраняването е абсолютно задължително за 5 години.Деканът не допускал студентите да видят собствените си писмени работи. Така не ставало ясно защо не са допуснати до устния изпит по гражданско -правни, наказателно -правни и публично-правни науки.

 Деканът знаел за всички нередности, но си мълчал. Остава въпросът защо и има ли умисъл?

 

 Секретарка от Деканата уреждала попадането в най-лесните откъм изпитни критерии комисии на държавните изпити, където имало хора, явяващи се само с три предварително заучени въпроса. А при показване на фалшив болничен лист съответният студент, с резолюция на проф. Сашо Пенов, отивал на изпит на следващият ден, но вече в друга,,лека,, комисия. Мизата била 1000 лв.

 

Деканът бил шокиран след разкритията на ,"Фрогнюз,, и ходил по вестници и телевизии да иска спиране на евентуално  появяваща се информация, подплатена с документи, научихме от няколко източника. Най –жестока била цензурата във вестникарската група на известен медиен магнат, депутат от ДПС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8069 |07.12.2016 Ген. Атанасов за Фрог: Прокуратурата се превръща в специална служба без контрол . 3| 13534 |06.12.2016 Само във Фрог: „Килърите ” търсят път към Румен Радев, пак въртят номера . 5| 11094 |02.12.2016 Само във Фрог: Сърбия пусна и въоръжени ловци да пазят границата с България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads