Реклама / Ads
0| 5931 |07.12.2016 МИСТЕРИИ

Търсят в Бразилия изчезнал във Варна германец

.
Издирваният младеж
Изчезналият преди две години и половина във Варна германски турист Ларс Митанк се издирва и в Бразилия. Екипът, ангажиран с търсенето му, е получил информация, че той се намира там.
 

Горещата следа се оказа снимка на млад мъж, приличащ поразително на германеца. Фотографията  се е появила първо в сайт за британци, които са в неизвестност. Неин автор е бразилка, според която мъжът е намерен в страната й в безпомощно състояние, няма документи и говори английски език, съобщи Дарик.

 

Снимката беше публикувана в началото на месеца в групата „Намерете Ларс Митанк” във „Фейсбук” и събуди големи надежди сред членовете й. От екипа по издирването веднага съобщиха, че отиват в южноамериканската страна да проверят случая.

 

След няколко дни обаче заявиха официално, че мъжът на снимката със 100-процентова сигурност не е Ларс. В това са се убедили, след като изследвали кръвната му група, а освен нея не съвпадали също цветът на очите и големината на ръката.

 

Заключението им предизвика стотици коментари, в които членовете на групата изразяват своето разочарование и пожелават успех в продължаващото търсене.

 

За информация, която може да помогне за откриването на Ларс, неговата майка предлага награда от 40 000 евро. Обявената сума обаче засега не е помогнала на разследването, в което беше ангажирана частна детективска агенция.

 

Един от последните сигнали беше, че Ларс може да се намира в района между Варна и Девня. Очевидци твърдяха, че всяка нощ по пътя се разхожда мъж, който може да е издирваният чужденец.

 

Само през първата година след изчезването му бяха получени над 2000 сигнала за местонахождението на Ларс. Сред тях имаше снимки на мъже, много приличащи на германеца. Заради негов двойник майката му летя специално до България преди време, след като анализ на швейцарска лаборатория показа 80 % съвпадение на чертите на сина й със софийски клошар.

 

Ларс Митанк е в неизвестност от 8 юли 2014 г. Седмица по-рано 28-годишният тогава германец е на почивка в хотел на "Златни пясъци". По време на отпуската си участва в сбиване и му е спукано тъпанчето. Поради тази причина получава лекарска забрана да се качи на самолета и не успява да се прибере в родината си заедно със своите приятели, които отлитат от България на 7 юли.

 

На следващия ден Ларс отново е прегледан от лекар на летището във Варна, като прегледът продължава около 40 минути. Тогава чужденецът внезапно напуска стаята и побягва, прескачайки оградата на аеропорта. В него остават само задграничният му паспорт и портфейлът, в който има около 300 евро.

 

Ларс е висок 1,80 м и тежи 85 кг. Има белег на лявата китка, широк нос, а брадата му е червеникава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4694 |31.10.2016 Засечени са клетките на телефона на изчезналия турист . 1| 6698 |10.06.2016 Уличните лампи във Варна с шипове срещу чайки и гларуси . 1| 5846 |07.06.2016 Само 300 билета продадени за рок феста в Каварна, събитието под въпрос

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads