Реклама / Ads
5| 9328 |07.12.2016 НОВИНИ

Ев. Славкова пред Фрог: ГЕРБ губят, ако запазят кабинета си до 22 януари

.
Евелина Славкова
Прокрадва се хипотезата, че кабинетът в оставка може да играе ролята на служебно правителство до встъпването в длъжност на Румен Радев. Рулетката с раздаването на мандатите вече е завъртяна и чисто конституционно президентът има задължение да формира служебен кабинет след връщането на третия мандат., коментира за Фрог Евелина Славкова от от изследователски център ”Тренд”.
 
Ако погледнем ситуацията през очите на Борисов оставането на това правителство във властта с всеки изминал ден носи само негативи за ГЕРБ. Всяко едно действие на кабинета в оставка е остро критикувано от БСП, с което те печелят дивиденти, а ГЕРБ губят. Това е една от възможните интерпретации за нежеланието на Борисов този кабинет да поема функцията на служебен такъв до 22 януари, смята социоложката.

Започнах с това, че тази тема все още е в сферата на хипотезите и след невъзможността на РБ да състави кабинет, то тогава ще има повече индикации за това, как ще се развие ситуацията в това отношение. Разбира се, има и друго тълкувание на ситуацията, а именно запазване на този кабинета до 22 януари с аргумента, че се крият сериозни негативи в назначаването на два служебни кабинета и това да се „облече“ като национално отговорно поведение, заяви още Славкова.

Тя коментира и позицията на Реформаторския блок. По отношение на РБ  е видно желанието им да бъде съставен кабинет в рамките на това Народно събрание и аргументът е много ясен – електоралната им тежест за влизане в следващото Народно събрание, особено и след отделянето на ДСБ, е под въпрос.

Те са напълно наясно, че това, което имаха в този кабинет като министри на фона на броя депутати в НС, трудно би се случило в бъдеще. Публичното говорене за съставяне на експертен кабинет с мандат на РБ е говоренето, което чухме и от страна на патриотите - вид демонстрация за отговорно отношение в опит да бъде преодоляна политическата криза, което както и патриотите, така и реформаторите, смятам, че ще използват като теза в предизборната кампания.  Едно можем да заключим със сигурност, а това е че отиваме към предсрочни парламентарни избори, категорпична е социоложката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3825 |07.12.2016 „Тайм” определи Тръмп за „човек на годината” . 5| 9238 |07.12.2016 Само във Фрог: Съдът пак наказа Москов, отмени наредбата му по хирургия . 2| 4692 |07.12.2016 Първо във Фрог: РБ реди кабинет, пише управленска програма . 1| 4455 |07.12.2016 Началникът на затвор ще решава за предсрочното освобождаване на затворници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads