Реклама / Ads
15| 34831 |07.12.2016 ПОЛИТИКА

Промяна в плана: Борисов готов отново за премиер

.
Г-н Борисов е готов за народа да стане отново премиер
Премиерът в оставка Бойко Борисов е готов за трети път да оглави правителство. Това съобщиха за Фрог нюз източници от Реформаторския блок. На снощната сбирка между ГЕРБ и РБ било отправено такова предложение.
 
Борисов първоначално заявил, че не е добър вариант, но изведнъж си променил мнението и казал: Почакайте... След което излязъл от залата и отсъствал около 30 минути. С кого е разговарял през това време не е ясно, но като се върнал, заявил най-неочаквано, че му трябва малко време да помисли, но благодари за доверието.  

 

На сбирката станало ясно, че РБ може и да събере мнозинство за съставяне на правителство в рамките на 43-тото Народно събрание. Поне такава е аритметиката. За целта вече се преговаряло с Патриотичният фронт и ДПС. Не са изключени консултации и с ДОСТ на Лютви Местан.

 

„Кабинет на спасението” е най-вероятният надслов на временния проект за управление. Като министри щели да бъдат привлечени експерти, но някои от старите титуляри щели да си запазят постовете. За това най-много претендирали лидерът на СДС Божидар Лукарски, лидерът на ДБГ Меглена Кунева, финансовият министър Владислав Горанов, на МВР – Румяна Бъчварова и министър Лиляна Павлова.

Без Борисов няма правителство, той е винаги готов да служи на страната и народа, заявил пред свои верни хора вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, информираха ни наши източници. Той обаче казал това с ирония, защото последващия му коментар бил, че ако такова правителство заработи само след месец ще бъде изгонено с народни протести.

Ако хората искаха да управляваме, щяха да го покажат на изборите, а те показаха точно обратното, бил пък коментарът на вице-премиерът Томислав Дончев, когото Цветанов недолюбвал, защото разкривал задкулисните му интриги срещу лидера на ГЕРБ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 8638 |06.12.2016 Борисов се возил в Лексуса, подарен на НСО от частник . 5| 9554 |06.12.2016 Борисов смени и борда на „Кинтекс“ . 2| 3850 |06.12.2016 Русия готова да осигури природния газ на Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads