Реклама / Ads
3| 17028 |07.12.2016 НОВИНИ

Фрогоко: Братът на Митьо Пищова накиснал Борисов за горските джипове

.
Венцислав Маринов - Венци Тойотата
Братът на доскорошния кандидат за президент и отявлен зевзек Димитър Маринов – Митьо Пищова е накиснал премиера Бойко Борисов за скандала със скъпоструващите джипове на горските и преотстъпването им на НСО за охрана на министър-председателят. Това разкриват източници на Фрог от Велико Търново. Темата в момента е най-обсъждата в старата столица.
 

Припомняме, че разследване на бТВ разкри, че премиерът се вози в един от скандалните джипове, закупени от горските предприятия през 2015 г. Цената на всяко едно от возилата бе около 200 000 лв., но въпреки това Южноцентрално държавно предприятие решава да го подари на НСО веднага след закупуването му. В последствие Борисов бе заснет да шофира същия джип, а след публикуването на кадрите премиерът в оставка се видя принуден да накара шефа на охранителната служба да върне луксозното возило на горското.

 

Венцислав Маринов, известен сред почитателите на автомобили като Венци Тойотата, е сред най-известните дилъри на японската марка в България. Бизнесът му обхваща предимно северната част на страната. Благодарение на фирмите си Маринов бил и основен любимец на станалите печално известни държавни горски предприятия, като всички поръчки отивали именно при него. Проверка на Фрог показа, че фирмите Венци Шумен ЕООД, Венци Велико Търново ЕООД и Венци ЕООД са спечелили обществени поръчки за общо 2 976 753 лв., като огромна част от тях са именно възложения за закупуване и поддръжка на автомобили от държавните горски предприятия в Шумен и Габрово.

 

Това се променило след идването на втория кабинет Борисов на власт и по-специално назначението на Десислава Танева като земеделски министър и принципал на държавните горски предприятия. Според наши източници Танева лансирала своя съученик и сърдечен приятел Калоян Ганев и фирмата му "Кале Ауто", също вносител на Тойота за България. Именно сливенската фирма на Ганев спечели обществените поръчки за свръхлуксозните джипове Тойота Секвоя на трите горски предприятия, което предизвика скандал до най-високите държавни върхове. "Кале Ауто" станала и предпочитан доставчик на автомобили от държавните горски предприятия.

 

Според запознати е възможно именно Маринов да е разкрил за трансферирането на автомобилите от горските към НСО, отмъщавайки си за това, че е предпочетен друг.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4703 |30.11.2016 Фрогоко: Депутатите набързо приеха скандалното следене на „бедстващи” . 5| 8533 |30.11.2016 Фрогоко: Ненчев продължи Ньойския* марш на армията . 2| 7626 |29.11.2016 ФРОГОКО: Безплатните илачи срещу високо кръвно – опасен пиар на Москов . 2| 4347 |29.11.2016 Фрогоко: Ново престъпление във военното министерство за 2 млн. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads