Реклама / Ads
0| 3799 |07.12.2016 НОВИНИ

МС дава 81,2 млн. лв. за допълнителни разходи

.
Министерският съвет одобри 81,2 млн. лв. допълнителни разходи и трансфери за 2016 г. От тях предвиденият трансфер за Българската академия на науките чрез бюджета на Министерството на образованието и науката за 2016 г. е в размер на 5,8 млн. лв.
 

Средствата са за целево подпомагане на докторанти и млади учени, за мерки за преодоляване на демографската криза в България, за въвеждане на съвременни методи в образованието и работа с младите таланти. Средствата са и за изграждане на автоматизирана информационна система "Археологическа карта на България", както и за управление на сеизмичния риск за сгради. Това съобщи пресслужбата на кабинета. Предоставят се и 1,1 млн. лв. за Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив, за укрепване и реконструкция на сградата на "Жълтото училище". По бюджетите на редица общини са разчетени 24,5 млн. лв. за реализиране на инфраструктурни проекти. Дейностите са свързани приоритетно с ремонт на общинска пътна и улична мрежа и с подобряване на водоснабдителната система. С постановлението са одобрени и допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет в размер на 23,2 млн. лв. за финансово осигуряване през настоящата година на договора за продължаване на софтуерната осигуровка за програмни продукти на Майкрософт с придобит лиценз за безсрочно право на ползване за нуждите на държавната администрация. За обезпечаване на дейността на Държавната агенция "Разузнаване" до края на годината се осигуряват допълнителни 1 млн. лв. за неотложни текущи разходи. За покриване на неизпълнението на приходите по бюджета на съдебната власт с постановлението е одобрен допълнителен трансфер до 25,6 млн. лв. Той е определен на база очакваното неизпълнение на одобрената приходна част и разпоредбата на чл. 361, ал.4 от Закона за съдебната власт, съгласно която неизпълнението се покрива от наличности по сметки и със субсидия от централния бюджет. Средствата по бюджета на Министерския съвет се предоставят за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2016 г. Останалите разходи и трансфери се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2016 г. Със заключителните разпоредби на постановлението се прави промяна в ПМС 191/2016 година с цел разширяване на номенклатурата на стоките, които възложителите на обществени поръчки могат да придобиват чрез стоковите борси.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3769 |07.12.2016 Меркел не дава второ гражданство на децата на мигранти . 1| 4462 |07.12.2016 Началникът на затвор ще решава за предсрочното освобождаване на затворници . 0| 3991 |06.12.2016 Дават 11,000$ за информация за убитата наша студентка в САЩ . 4| 4430 |05.12.2016 Учен: Дават за администрация 400 млн. лв., а за БАН – нито стотинка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads