Реклама / Ads
1| 8082 |07.12.2016 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Кърк Дъглас чества 100-години с 200 приятели

.
Дълголетникът Кърк Дъглас
Холивудският актьор Кърк Дъглас, чиято знаменита кариера включва знакови роли в киното, става на 100 години в петък и обяснява невероятното си дълголетие с „чудесния си брак”, който продължава повече от шест десетилетия.
 

По случай паметното събитие Дъглас е написал есе, в което посочва, че втората му съпруга Ан, на 97 години, е била негов стимул да превъзмогва несгодите през годините, пише БГНЕС.  „Имах късмет да намеря сродна душа преди 63 години и вярвам, че нашият чудесен брак и дългите ни нощни разговори ми помогнаха да преживея всичко”, пише Дъглас.

 

Номиниран три пъти за наградата „Оскар” ще празнува със 200 приятели и роднини на тържество в Калифорния, на което домакини ще бъдат синът му Майкъл и снаха му Катрин Зита Джоунс. Дъглъс, който се оттегли през 1996 година след удар, затруднил говора му, се упражнява с терапевт, за да произнесе кратко слово пред гостите.

 

„Винаги ме питат каква е рецептата за дълъг и здравословен живот. Нямам такава. Обаче вярвам, че не сме на този свят без причина”, изтъква актьорът. „Бях пощаден след катастрофа с хеликоптер и удар, за да направя още добрини преди да си отида”, пише още той. Дъглас, син на неграмотни имигранти от Русия, изиграва някои от най-прочутите мъжки роли в киното, първата от които е Спартак. Снимал се е в повече от 80 филма, но никога не е участвал в сериал.

 

Роден в бедност в Ню Йорк като Исур Даниелович Демски в семейството на баща евреин и майка протестантка, Дъглас учи в Академията за драматични изкуства. Първата му съпруга е американската актриса Дайан Уебстър. От брака му с нея се раждат синовете му Майкъл и Джоуъл. Кърк и Дайан се развеждат през 1951 година.

 

Три години по-късно се жени за Ан Буйдънс, която е от белгийски произход. Ан пише за него - ”Да живея със съпруга си е като да седя в прекрасна градина в подножието на вулкан, който може всеки момент да изригне”. Кърк и Ан имат двама синове – Ерик и Питър.

 

Семейство Дъглас се е отдало на филантропия и смята да дари имуществото си за благотворителност. Двамата са възстановили 400 училищни игрища в Лос Анджелис и са построили център за болни от Алцхаймер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4914 |13.08.2016 Фидел Кастро чества 90 г. с 90 метрова пура . 0| 7313 |21.04.2016 Британската кралица Елизабет II чества 90-годишнината си . 1| 8287 |27.11.2014 Майкъл Дъглас заби младо гадже

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads