Реклама / Ads
0| 5826 |07.12.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

”Антонов” предлага на Тръмп да му построи ”Air Force One”

.
Украинската държавна компания ”Антонов” предложи да построи самолет за Доналд Тръмп, след като той каза, че иска да се отмени поръчката от ”Боинг” .”Може би е по-добре да помислите за един ”Антонов” като Еър Форс Уан”, се казва в туит, изпратен от компанията директно до Тръмп, предаде Ройтерс.
 
Засега няма отговор от бъдещия президент на САЩ, известен с непредвидимите си туитове, коментира агенцията.

Вчера Тръмп използва Туитър, за да разкритикува високата цена на новия Еър Форс Уан, който се строи от "Боинг". Компанията от 1943 година произвежда самолетите, използвани от американските президенти.

"Разходите излизат от контрол, повече от 4 милиарда долара. Отменете поръчката!", написа Тръмп.

Предложението на "Антонов" явно е закачка, но на компанията ще й се отрази добре, ако получи поръчки от САЩ или други страни, отбелязва Ройтерс.

"Антонов", една от главните самолетостроителни компании в Съветския съюз, от 1991 година, когато Украйна стана независима, е произвела само двайсетина самолети.

Тя е прочута с построяването на най-големия самолет в света: транспортния "Антонов-225 Мрия" (Мечта), разработен в рамките на съветската космическа програма.

Единственият такъв летателен апарат все още е в експлоатация. Самолетът може да превози до 250 тона товар на разстояние до 4000 километра. Работата по втори летателен апарат от този тип започна през 1988 година, но той така и не бе завършен.

"Антонов" обаче е намерила сега нов потенциален инвеститор - Китайската корпорация за аерокосмическа промишленост.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4480 |07.12.2016 ”Блумбърг”: Тръмп и изборите в Европа - основни заплахи за света . 0| 3829 |07.12.2016 „Тайм” определи Тръмп за „човек на годината” . 1| 4310 |04.12.2016 „Ефектът Тръмп“ не сработи в Австрия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads