Реклама / Ads
2| 7491 |08.12.2016 ГЛАСЪТ

Един месец аху-иху и пак същото

.
А вие?
Въртят, сучат партиите в 43-ия парламент и накрая какво измислиха – същото мнозинство, но с различен мандат. Това поне става ясно от поведението на трите основни партии в НС, които като трикрако столче крепяха „Борисов 2.0” – ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт.
 

ПФ искаха да съставят кабинет, Плевнелиев не им даде. Това обаче не може да спре устремените към „стабилност” политици. На тях толкова не им се ходи на избори, че са готови и с мандат на Лютви Местан да направят кабинет, стига всичко да е "стабилно" и "предсказуемо", любимите изрази на новобългарската политическа клика. А и нечия детска мечта да е министър ще се сбъдне, чудна приказка...

 

РБ ще го поеме мандата, което се оказа пак същото. Двете партии пък били готови да правят десен кабинет. Десен кабинет! Партията, която иска незабавно вдигане на пенсиите до 300 лв. иска да прави десен кабинет?! Не, че господата от Реформаторския блок, чиито представители искат национализиране на фасадите на сградите в София, а здравен министър предлага увеличение на данъчната тежест, могат да се нарекат десни, но това е друг въпрос.

 

Та този десен кабинет ще бъде подкрепен от ГЕРБ. Още една пословично дясна партия (да не дава Господ българите да се образоват достатъчно, че да осъзнаят какво означават десни политики). И какво се оказва – след един месец парламентарни совалки, КСНС-та, пресконференции и конституционни тълкувания, ще ни управлява коалиция – ГЕРБ, ПФ и РБ. Каква е разликата с положението преди президентските избори? Да, най-вероятно някои министри ще бъдат сменени (без тези на Пеевски, разбира се). Те така или иначе не генерираха негативи върху себе си, тъй че упражнението се оказва безсмислено.

 

Един месец мина от една безсмислена оставка, която ще бъде заменена от едни безмислени рокади във властта. Аху-иху и после пак същото!

 

Михаил Кръстев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 8434 |18.03.2024 Семеен оргазъм в България след преизбирането на Путин. Хиляди мъртви, но Жить стало веселее, а копейки? . 31| 12795 |17.03.2024 Манол Глишев: Каква е Дърева на Вселенския патриарх? . 5| 10218 |14.03.2024 Манол Глишев: Българската православна Църква: избори три в едно . 19| 10007 |13.03.2024 Платената подлост: Плъховете на Путин у нас плуват към потъващия кораб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads