Реклама / Ads
0| 4794 |09.12.2016 НОВИНИ

Вл. Тодоров за Фрог: Шофьорите с глоби от 3 бона няма да плащат

.
Владимир Тодоров
Промените на Закона за движение по пътищата касаят най-грубите нарушители – пияните шофьори, шофьорите без книжка, организаторите на гонки, водачите, които карат в насрещното и тези, които превишават скоростта с близо 50 км, разясни пред Фрог нюз Владимир Тодоров от Асоциация на пострадалите при катастрофи.
 

Свалянето на номерата на пияни шофьори и на такива без книжка е ефективна мярка, защото наказанието ще става на момента. Тези водачи ще останат без автомобил за 12 месеца.

 

Глобите от порядъка на 3 000, на 5000 лв., които сега се приеха, обаче са нереални, тъй като няма как да се реализират. Абсурд е някой да плати 3 000 лв. Има шофьор в „Люлин” с натрупани 30 000 лв. от пътни глоби. Няма сила, която да го накара да ги плати. КАТ праща влезлите в сила наказателни постановления на НАП, НАП ги трупа в кашони и не ги предава на съдебните изпълнители и те умират по давност. Глобите и техния размер не са толкова важни, колкото промяната на процедурата по събиране, обръща внимание Тодоров.

 

Правни светила в парламента са обявили Закона за административните нарушения за свещена крава. Той обаче е от 1968 г. и е писан за хора, които се раждат на един адрес, работят на един адрес, правят семейства на един адрес...Призоваването е лесно. Но днес ситуацията е различна, затова 70% от глобите не се плащат. Има страх у народните представители да променят този закон.

 

КАТ ще правят справка на пътя дали шофьорът има невръчени наказателни постановления, ако има на място ще се разпечатват, като за целта полицейските коли ще бъдат с принтери, и ще се връчват. Ние призоваваме освен принтери да се инсталират и банкови постерминали и на момента да се плаща. Така чуждите тираджии ще бъдат задължени да плащат за своите нарушения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8600 |09.12.2016 Само във Фрог: Изкуствена роза на паметника на загиналите ченгета, скандал при откриването му . 0| 5118 |09.12.2016 Само във Фрог: Прокурори-послушници останаха „вечно” командировани на възлови места . 1| 5386 |08.12.2016 М. Генов за Фрог: Управляващите ”не пазят” земите си от Ердоган от страх от бежанците . 2| 5234 |08.12.2016 Само във Фрог: Държат хората на „Фронтекс” далеч от каналите за внос на мигранти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads