Реклама / Ads
3| 5211 |10.12.2016 ПОЛИТИКА

Свиленски: Реформаторите трябва да върнат мандата

.
Георги Свиленски
„Реформаторите трябва да върнат мандата, а президентът Росен Плевнелиев да състави служебен кабинет и да се върви към предсрочни избори. Всичко друго е двуличие към българския избирател“. Това заяви народният представител от ПГ „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ“ Георги Свиленски в предаването ”Панорама” на БНТ.
 

Той припомни, че Бойко Борисов обеща да върне жеста към Патриотичния фронт, като намек, че ще ги подкрепи за съставяне на служебен кабинет, ако им бъде връчен мандат, но това не се случва. По думите му от средата на ноември, когато се проведе балотажът на президентските избори и стана ясен резултатът от тях, до 9 декември- е загуба за българските избиратели. На въпрос защо БСП държи президентът Плевнелиев да състави бързо служебен кабинет, той обясни, че този въпрос ясно е разписан в Конституцията на Република България и не е казус за интерпретация. Свиленски развенча спекулациите, че на този етап новоизбраният държавен глава Румен Радев е трябвало да има отношение по важни теми  и поясни, че пак според Основния закон,той ще встъпи в длъжност едва на 22 януари.

 

Българите не харесват това управление

 

Георги Свиленски беше категоричен, че българите не харесват това управление в момента. „Хората искат стабилност, доходи, работа и сигурност. Ако бежанците са проблем, те са на всеки българин. Те са в центъра на София. Не може да се залови автобус на границата на Сърбия с над 50 мигранти и да се твърди, че не я преминавали. Има 18 000 бежанци на територията на страната. Хората не издържат на това и е една от причините да гласуват по този начин на президентските избори. Ние искаме промяна. Ние искаме хората да имат сигурност, доходи и стабилност.“, добави депутатът.

 

Нужно е политическо съгласие за опазване на сигурността на българите

 

Георги Свиленски бе категоричен че е нужно политическо съгласие за решаването на няколко основни проблеми, сред които изграждане на оградата по границата, включително с армия, отмяна на постановление 208 на Министерския съвет, което дава възможност за трайно заселване на мигранти на територията на страната,както и преразглеждане на  Дъблинското споразумение. „Около тези проблеми трябва да се обединим, а не за създаване на нови бежански лагери и площадки, с които създаваме условия за нови бежанци“, добави народният представител от ПГ „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ“ . 

 

Борисов замрази 14 социални плащания. За какво увеличение на пенсиите да говорим?

 

Георги Свиленски изтъкна, че правителството на Бойко Борисов замрази 14 социални плащания в продължение на години и затова е нелепо да се говори за увеличение на пенсиите. „Нямаше как да се очаква от него вдигане на пенсиите“ , отбеляза  той. 

По думите на Георги Свиленски националният интерес налага час по-скоро предсрочни парламентарни избори, защото бавенето на  следващо правителство е в ущърб за всички българи. "Нека следващото мнозинство да е в резултат на изпълнение на  политики, а не на математически сметки", призова той. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5333 |09.12.2016 И Кунева не иска да връща мандата . 1| 5654 |09.12.2016 Лукарски напира, не се отказва от мандата . 1| 4386 |09.12.2016 Реформаторите размислиха за правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads