Реклама / Ads
3| 7071 |10.12.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Христо Иванов: Представете си нов ВСС само от Цацаровото мнозинство

.
Христо Иванов
Бившият правосъден министър Христо Иванов разкри мотивите за стартирането на нов политически проект, който обяви вчера.
 
Формацията ще се казва "Да, България", като на обявяването й се събраха лица от протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, лидера на ДСБ Радан Кънев, депутата Гроздан Караджов, издателя Иво Прокопиев, Кристиан Таков от Правния съвет към президента, философът проф. Калин Янакиев и др.

"От 15-20 години работя за съдебна реформа. Използвах всички неполитически средства. Очевидно е, че без парламентарна инициатива, без промяна на закони в парламента, това няма как да се случи", заяви Иванов. Той даде за пример предстоящото избиране на висши магистрати и до какво може да доведе той.

 

"Предстои избор на нов Висш съдебен съвет. Представете си какво ще се случи, ако той е съставен изцяло от хора от Цацаровото мнозинство", заяви Иванов.

 

"В този състав на ВСС има две основни групи. Едната е мнозинството на Сотир Цацаров, което вече не прави и усилия да се държи прилично. Друга, малка част, е една група, която смело се бори срещу това статукво", коментира Иванов

 

"Аз бях единственият министър на правосъдието, който инициира дисциплинарни производства срещу магистрати, за които има съмнения, че са замесени в корупционни практики. Аз бях единственият министър на правосъдието, който инициира разследване на корупционен скандал, който можеше да засегне и хора от кабинета, какъвто е "Яневагейт", допълни бившият правосъден министър.

 

"Това няма да бъде поредната лидерска партия, поредното ЕТ. Въпросът с лидерството ще бъде решен след регистрирането на партията, но той не е от такова значение", заяви още Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6510 |09.12.2016 Христо Иванов прави партия „ДА България“ . 4| 4631 |09.12.2016 Хр. Иванов: Борисов прави теманета на Цацаров . 0| 7068 |06.12.2016 Иванов: Цацаров еволюира до стадий ”Цветанов”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads