Реклама / Ads
6| 6229 |10.12.2016 НОВИНИ

Кирил Добрев: Корнелия Нинова играе за победа

.
Кирил Добрев
„Сутринта се пошегувах, че президентът може да даде мандата и на независимите депутати. Това е един месец политическо безвремие.” Така Кирил Добрев, депутат от ПГ „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ” и член на ИБ на БСП, коментира пред бТВ настоящата политическа ситуация и действията на президента Росен Плевнелиев.
 

„Следете решенията на Министерския съвет. Милиони се харчат при всяко заседание. Аз се радвам за колегите от Патриотичния фронт, които няколко дни преспаха като управляващи. Сега са и Реформаторите. Страхувам се, че утре някой може да вземе мандата и да не го върне, да си го занесе вкъщи за спомен. Това са хора, които за последен път виждат парламента отвътре. Може би оттук насетне ще идват като туристи”, коментира с усмивка Добрев, визирайки депутатите от Реформаторския блок и добави, че е изгубил ориентир какво се случва в дясното политическо пространство. По думите му вина за това носи президентът Росен Плевнелиев.

 

„Защото този човек трябваше да направи максимално бързо служебен кабинет, а не месец да си правим псевдо  консултации и псевдо разговори. Кирил Добрев предположи, че много хора са отказали да станат министри в служебен кабинет и на практика настоящият президент не може да го състави.

 

Кирил Добрев обясни, че по Конституция новоизбраният президент Румен Радев ще състави екип до 21 януари. „Ако някой иска да ангажира Радев по-рано с решения и участия, то тогава и Росен Плевнелиев, и Маргарита Попова могат спокойно да подадат оставка и тогава в действие да влезе Румен Радев”. По думите му, когато бъде казано, че предстоят предсрочни избори, държавната администрация буквално спира да работи. „Не знам какво прави Плевнелиев, но това е загуба на политическо време. Държавата не работи”, отсече Добрев.

 

Социалистът отрече всякакви спекулации- да има договорки и условия между БСП и ген. Румен Радев за съставяне на служебния кабинет и отхвърли вероятността в екипа му да влязат ярки политически фигури от левицата.

 

„Каква е целта на мероприятието с Решетников? С номинацията на генерал Радев, Корнелия Нинова, която е сериозен човек и играе- или за победа, или нищо, и втори вариант при нея няма, хвърли в шах и източните и западните посолства”, каза Добрев.

 

„Стана ясно, че тази среща е станала близо месец, след като генерал Радев е имал номинация. За същото време са направени три срещи с американския посланик в централата на БСП. След номинацията са проведени срещи и с представители на други посолства. Ако генерал Решетников е разузнавач, нали не си представяте, че американският посланик е музикален педагог? Казвам всичко това, защото искат да зашият генерал Радев в една или друга посока, а това не е възможно”, обясни Кирил Добрев. По думите му, в момента се прави опит да бъде внушено на обществото, че решенията на левицата се взимат извън партията.

 

„От месец май, това не може да се случи”, изтъкна Добрев, визирайки, че тогава Корнелия Нинова бе избрана за лидер на БСП. „Всички наши решения се взимат в БСП от официалните органи на партията”, каза той. 

 

БСП да се обнови и да влязат нови хора

 

„В БСП нещата стоят по различен начин. Очакваме Конгрес, на който промените, за които 8 години се боря, да станат факт”, заяви Кирил Добрев. Той обясни, че на форума се очаква промяна на Устава на БСП, в който да залегне изборът на председател на партията да става с гласовете на всички членове на партията, както и да се въведе мандатност при народните представители на левицата. „Три мандата са 12 години. Това ще помогне на БСП да се обнови и да влязат нови хора”, заключи социалистът.

Кирил Добрев изказа съболезнования на близките на загиналите в Хитрино и пожела по-бързо оздравяване на ранените при трагедията. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4209 |09.12.2016 Артилерията на ГЕРБ: Корнелия Нинова е г-жа Лъжа . 1| 4628 |07.12.2016 Очаквано Корнелия Нинова върна мандата за кабинет . 8| 4880 |29.11.2016 Корнелия Нинова: Изборите трябва да са на 26 март . 4| 5401 |22.11.2016 Корнелия Нинова: Започваме реална промяна на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads