Реклама / Ads
2| 5660 |12.12.2016 НОВИНИ

Узунов атакува Христо Иванов и Калпакчиев за протестите на съдиите

.
Димитър Узунов
Представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС) Христо Узунов обвини бившия правосъден министър Христо Иванов, че стои зад протеста на съдиите от Софийския районен съд (СРС). Узунов призна, че той е изпратил съобщението на шефа на СРС Методи Лалов да не изкарва съдиите на улицата, но го обвини, че разказал за това.
 
"Някак си не е мъжкарско човек да изкарва съобщенията на другия. Аз не бих го направил", каза Узунов, след което показа цялата кореспонденция между двамата. След това представляващият ВСС насочи вниманието към Христо Иванов.

"Христо Иванов непрекъснато политиканстваше на заседателната зала на ВСС и накрая стана политик", заяви Узунов. Той съди за обвързаността на бившия министър с протеста заради фразата "институционална подкрепа", която била често използвана от Иванов. Именно липсата на необходимата институционална подкрепа от ВСС бе посочена като една от основните причини за протеста на СРС.

"После, като видях кои протестират – познатите лица от "Протестна мрежа"... после установих, че г-н Христо Иванов сформира партия... и за мен пъзелът се нареди", посочи Узунов. Той отбеляза и че съдиите били протестирали в деня, в който се навършвала една година от подаването на оставка на Иванов и в който той обяви началото на нов политически проект.

"Това са лакардиите на г-н Христо Иванов. По времето на неговия мандат да е решен някой проблем? Няма такъв случай", заяви още представляващият ВСС. Той добави, че Иванов сам бил посочил "неговия човек във ВСС" - Калин Калпакчиев. Изтъкна, че той е председател на комисията по натовареността и в тази връзка го обвини, че не е свършил нищо по отношение на натовареността на съдиите, защото "всички предложения от тази комисия ние сме ги приели".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4842 |07.12.2016 Адвокат поиска от съда СРС-та, уличаващи Д. Узунов в склоняване към лъжесвидетелстване . 3| 4577 |02.12.2016 Ив. Христов за Фрог: Учените не са електорална маса, затова пари за тях няма . 9| 9101 |27.11.2016 Проф. Христов: От бежанския бизнес у нас се хранят много хора . 1| 3970 |24.11.2016 ВКС гледа делото срещу Христо Бисеров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads