Реклама / Ads
8| 9729 |13.12.2016 ПОЛИТИКА

Инджев предлага: Реформаторите да се влеят в ГЕРБ

.
Иво Инджев
Никоя религия не поощрява самоубийството, обаче в политиката властта е такъв фетиш, че някои са готови на политическо самоубийство. В случая това са Реформаторите. Вероятно е дошло време да се влеят в ГЕРБ и аз смятам, че това би било много по-честно спрямо избирателите и хората, които биха гласували за тях.
 
Това коментира журналистът Иво Инджев , след като президентът Росен Плевнелиев връчи третия проучвателен мандат на Реформаторския блок (РБ). Очакваше се Реформаторите да върнат мандата, но те не го направиха и обявиха, че ще опитат да съставят правителство.

"Не виждам логика в постъпката на Реформаторския блок (РБ), само и единствено, ако премиерът в оставка Бойко Борисов благоволи да ги подкрепи, защото той в лично качество разтури това управление и сега е единственият, който ако иска, може да сглоби пъзела по друг начин. Това обаче той многократно заяви, че няма да направи", каза още Инджев.

Адвокат Николай Хаджигенов сподели, че Реформаторите не могат да го изненадат и за него те са "политически труп".

"Без ГЕРБ те са нищо, възможно е да получат някаква подкрепа от партията на Бойко Борисов", категоричен е Хаджигенов.

Иво Инджев посочи, че Реформаторите демонстрират отговорност, че за разлика от другите политически формации, които връщат мандата, те все пак ще опитат да направят нещо. "Друг е въпросът, че става дума за това, че те са проекция във властта на волята на Бойко Борисов и не могат да направят нищо без него в този парламент, а вероятно и в следващия", каза Инджев.

"Единственият им политически шанс е да сменят партийните книжки - от СДС да отидат в ГЕРБ. На тях целта им е власт", заключи Хаджигенов пред Bulgaria ON AIR.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4385 |09.12.2016 Реформаторите размислиха за правителство . 2| 6743 |09.12.2016 Реформаторите решават за премиер - Мартин Димитров или Трайчо Трайков? . 4| 5453 |08.12.2016 Реформаторите и Патриотите се разбраха за общ кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads