Реклама / Ads
14| 13301 |14.12.2016 ПОЛИТИКА

Кр. Таков: Елитната част от обществото се е нацупила като дете

.
Кой към кого ще гравитира зависи от това кой има по-голяма маса - не членска, не избирателна, а по-голяма идейна маса и маса на решителност.
 
Това заяви пред БНР юристът Кристиан Таков, който е едно от лицата на новата формация на бившия правосъден министър Христо Иванов "Да, България!".

 

Този нов политически субект, за разлика от новия десен проект (на Радан Кънев – бел. ред.), не се дефинира нито като ляв, нито като десен, нито като центристки, с някаква идеологическа насоченост, подчерта Таков.

 

Той не иска да се дефинира като проект, което е твърде аморфно. Той иска да бъде субект. Нещо, което действа, което променя нещата.

 

Има твърде много хора, които ще кажат: "Аз с Радан Кънев – никога!", "Аз с Меглена Кунева – никога!", "Аз с Божидар Лукарски – никога!" Т.е. необходимостта от нещо ново се диктува от, понякога за съжаление, твърде разпространената персонална нетърпимост към определени лица и партии.

 

Протегната ръка по дефиниция ще има, посочи още Кристиан Таков:

Защото не е възможно ние да организираме легиони поднебесни или небесни ангели, или архангели, които да нямат нито едно петънце и да тръгнат на борба със злото.

 

Запитан как новата формация ще се отвори към всички онези, които досега не са откривали представителство в традиционните партии, Кристиан Таков отговори:

 

Това е една от най-тежките задачи. Преодоляването на самомнението и елитарността е изключително предизвикателство. Това трябва да се премахне, защото това е суета, това е грях. Как ще го преодолява всеки един, това си е негов проблем.

 

Елитната част от нашето общество в момента се е нацупила като дете, на което не са изпълнили прищявка. Тази елитна част си вика: "Ама аз защо не ръководя?" Защото си неразбираем, защото не споделяш ценностите на хората. Не разбираш тяхната мъка от тяхното материално оскотяване, което води и до духовно обедняване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5887 |21.02.2016 Д. Горов: Управляващите скриха от обществото дебатите по вота . 9| 4903 |16.06.2015 Минчев: Държавата имитира политика, обществото е безсилно за циганите . 23| 5301 |06.10.2014 Кадиев за БСП : Когато правиш мимикрия обществото те наказва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads