Реклама / Ads
2| 6988 |15.12.2016 НОВИНИ

Д. Ганев: Хр. Иванов може да се яви на избори с Р. Кънев и ”Зелените”

.
Димитър Ганев
Не мисля, че Христо Иванов ще се явява самостоятелно, а в сътрудничество с ДСБ на Радан Кънев на изборите. Не изключвам към тях да се включат „Зелените“. Това синьо либерално пространство вероятно ще вземе голяма част от гласовете, които успя да вземе Реформаторският блок през 2014 г. Това коментира политологът Димитър Ганев.
 
Христо Иванов се ползва със силна легитимност в тази общност, той отстояваше една позиция – реформа в съдебната система – и не я отстъпи докрай. Напусна министерския пост, вместо да остане във властта. Христо Иванов запази тази реформаторска активност и е силно припознат като лидер в тази общност. Все още е много рано да се говори, но има всички условия голяма част от гласоподавателите на РБ от 2014г. да припознаят „по-красивото“ продължение на Реформаторския блок, казва още той пред Трансмедиа.

В момента се очертава създаването на един либерален съюз по своята същност, какъвто ще бъде проектът на Христо Иванов и Радан Кънев. Струва ми се логично ГЕРБ да заеме една по-консервативна линия в рамките на следващите няколко месеца – едно по-подчертано говорене за бежанци, да се предлагат сериозни политики за овладяване на демографската краза и т.н. Ако трябва да обобщим – ГЕРБ да използва реторика, която да е по-близка до Патриотичния фронт, отколкото до Реформаторския блок. През 2014г. ГЕРБ и РБ имаха много сходни виждания, докато сега очаквам един завой към по-сериозна близост именно с патриотите, коментира политологът.

Не е изключено да се появят проблеми помежду им. Не трябва да забравяме все пак, че ДСБ си е партия с история, вътрешни течения и там вътре може да се появи напрежение, заради това обединение. Но по принцип тези разделяния и събирания са биография на българската десница вече 15 години. Само да припомня отделянето на Демократи за силна България от СДС, след това обединението на СДС и ДСБ в Синя коалиция, после отново разделяне, по-късно събирането в същия формат в Реформаторски блок, сега отново разделяне. Това очевидно е един хроничен проблем на десницата. Това посочи още Димитър Ганев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5659 |12.12.2016 Узунов атакува Христо Иванов и Калпакчиев за протестите на съдиите . 0| 4446 |10.12.2016 Борисов: Който може, нека кръводари за Хитрино . 4| 4638 |09.12.2016 Хр. Иванов: Борисов прави теманета на Цацаров . 2| 4173 |09.12.2016 Данаилов: Плевнелиев не иска или не може да състави служебен кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads