Реклама / Ads
5| 10072 |16.12.2016 ПОЛИТИКА

Атанасов: ГЕРБ и началникът им направиха прокуратурата безконтролна

.
Атанас Атанасов
Особена полза от антитерористичния закон няма. Реакцията на държавата при кризи е уредена по друг начин. Това каза ген. Атанас Атанасов по НТВ.
 

Има възможности за злоупотреба. Антитерористична  операция значи да се въведе извънредно положение от вътрешния министър. Това е такава власт!!! Всяко публично мероприятие може да се спре с обяснението, че има риск. Тези сигнали може да бъдат и фалшиви. Поисках това да става с акт на МС, но това не беше прието.

 

За пораден  път се дават полицейски правомощия на ДАНС .  Преди две години ги отнехме. Не може институция, която не провежда досъдебно  производство да прави това. Най-тежкият проблем е въвеждане на специален ред за СРС  от  главния прокурор. Всичко може да прави-подслушване и следене. За два случая ще дам пример-Костинброди  и КТБ. Институциите действаха противоконституционно и никой не им потърси сметка. Прокуратурата е безконтролна, напомни той.

 

Голяма част от текстовете в този закон са писани от главния прокурор. Вашият началник ще ви изяде главите с тази симбиоза с главния прокурор, обърна се той към депутат от ГЕРБ, визирайки Бойко Борисов. Атанасов продължи:  Превърнахте се в параван на прокурорските претенции. Главният прокурор сега ще се превърне само в читател. Той ще има право да прави искане за СРС  за предотвратяване  на терористични акции. Откъде той ще има сигнал за това, да не е спецслужба?!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4028 |17.11.2016 Ген. Атанасов: Заради личното си его Борисов ни вкара в криза . 9| 10332 |14.11.2016 Ген. Атанас Атанасов: Предстои тежка битка за властта . 3| 3846 |13.11.2016 Ат. Атанасов: Борисов, а не Цачева загуби изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads