Реклама / Ads
1| 4023 |16.12.2016 НОВИНИ

Митов: Как ще погледне Вигенин хората в очите заради лъжите си?

.
Даниел Митов
БСП е превърнала лъжата в политика. Телефонната централа в Лондон е сменена с централа със същите параметри, които ние ползваме, със същата апаратура и с със същата цена 33 000 евро. Как така тогава не е било проблем, а сега става проблем. Телефонните централи на една държава трябва да са осигурени. Това заяви външният министър Даниел Митов, коментирайки обвиненията за корупция в МВнР.
 
Във МВнР централата е аналагова. И нашата цел е да модернизираме системата и оставим нещо, които ще работи 30 години. Започнато е досъдебно прозводство, хубаво е да се провери. Но се забавя модернизацията. Спряхме поръчката. МВнР спря тази поръчка, обясни той.

Всичко е в рамките на закона. Няма да настанат вредни последици от модернизация на централата. Ако Вигенин е имал три години до председателството на ЕС, ние имаме една. Лъжите на БСП по  Външно станаха много. Когато БСП ме атакува съм щастлив, защото върша правилни неща, заяви Митов.

Нито едно назначение на посланик няма, след оставката на правителство. Отиват посланици, но процедурата е започнала май месец, обясни той. Няма да чакаме да дойдат Вигенин и Жельо Бойчен на власт и да назначават, допълни той.

Излъгаха и за Полша. Не може да се говори по този начин. Излъгаха, че е имало външен натиск от американци. Вигенин има проблем с компетентността, посочи Даниел Митов.

Нямам апетити за европейски комисар. Такъв тип разговор не е имало, призна той.

"Погледнете нагоре и ще видите дъното" - Митов цитира Джон Оливър, за да характеризира моментното положение на БСП.

Как може една нормално европейска позиция към Русия да се третира като ястребска. Ние защитаваме международното право, категоричен бе той.

Потенциал за трети кабинет на Борисов има, но не знам дали има шанс, каза още Митов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4201 |16.12.2016 След сигнала на Вигенин-прокуратурата погна Външно министерство . 1| 3973 |16.12.2016 Вигенин сезира Цацаров за покупка на сървър във външно министерство . 2| 4327 |15.12.2016 Митов: Изтеглянето ни като член на СС на ООН е след експертна оценка . 3| 4293 |14.12.2016 Митов: Бокова е причина за скандала със Съвета за сигурност на ООН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads