Реклама / Ads
1| 8545 |16.12.2016 НОВИНИ

Нови скандални разкрития за застрояването на ”Младост”

.
Кметицата Десислава Иванчева
На брифинг в сградата на общинската администрация на район ”Младост”- Столична община бяха представени нови скандални скандални разкрития, касаещи застрояването в ”Младост”, съобщават от районната община.
 
Те бяха представени от кмета Десислава Иванчева, зам.-кмета арх. Иван Лапатов и общинския съветник Войслав Тодоров. Основен акцент бе спирането на строежа пред бл. 70 в "Младост" 1, където след изборите започна подготовка за строеж, който беше осуетен от гражданите.

Ето и цялото съобщение:

"Днес общинската администрация заведе дело, тъй като са налице сериозни съмнения, че реституцията на терена, предвиден за застрояване, не е законосъобразна. Това дело следва да спре разрешението за строеж до изясняване на собствеността на имота. Новият кмет на "Младост" - Десислава Иванчева вижда решение за спиране на презастрояването в промяната на устройствените планове на "Младост" и са отправили конкретни искания за това до гл. арх. на София.

Предварителните проверки показаха, че един от съсобствениците на терена до бл. 70 - Николай Красимиров Николаев е получил разрешение за строеж и в утвърдените с Общия устройствен план граници на парк "Въртопо". Нарушението на правилата е налице и на мястото е построена жилищна сграда, въпреки че теренът е предвиден за озеленяване. В този случай и в случая със спорния терен пред бл. 70, действащите лица са свързани, като в допълнение и на двете места, фирмата извършваща строителен надзор е "Инвестиционно консултантска компания".

Според данните от Търговския регистър тя е регистрирана на същия адрес като фирмата собственик на терена. Проверката показа, че в друго дружество посоченият по-горе Николаев е бил в съдружие със съпругата на арх. Влади Калинов, ръководител Дирекция “Контрол по строителството” към Столична община, което показва потенциален конфликт на интереси в този случай.

Общинският съветник Войслав Тодоров посочи, че в СО "Район Младост" са намерени много пробойни при обявяването на обществените поръчки от предишното ръководство на района. Вчера от Агенцията за държавна финансова инспекция са връчили на бившия кмет на района Цвета Авджиева 4 акта, на обща стойност 40 000 лв, за сериозни нарушения при провежданите в района обществени поръчки."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4572 |16.12.2016 Д. Гяуров: Притеснителни са правомощията на ДАНС, дадени с новия закон срещу тероризма . 0| 3726 |13.12.2016 Русия доволна от новия държавен секретар на САЩ . 0| 4226 |11.12.2016 Киприян е новият старозагорски митрополит . 0| 3730 |09.12.2016 Чистката в Турция продължава: арестуваха нови 87 души

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads