Реклама / Ads
12| 13992 |20.12.2016 ПОЛИТИКА

Актуални питания към съветофили, бойковисти и др.

.
Творение на алкохола...
През последните дни се случиха неща, които бият по абсурдност дори падащия веднъж на 100 години сняг в Сахара. Може би защото зад снега стои природата, а зад човешките абсурди – глупостта.
 
Над 50 души в руския град Иркутск умряха след като пили препарат за вани „Бояришник”. Много други са в тежко състояние. На етикета на лусиона пишело, че съдържа 93 на сто етилов спирт, екстракт от глог, лимоново масло, глицерин и диетилфталат. А наздраве – труп. А наздраве – труп... И така 57 пъти, засега...

 

Въпрос към съветофилите и путинофилите в България: В коя друга държава по света населението пие препарати за вана, одеколони, есенции и други сурогати? Защо в Русия всеки месец от алкохол умират близо 70 000 мъже, което прави над 800 000 за година? Прибавете жените и цифрата минава милион...  Чумата, свинският грип, ракът и инфаркът взети заедно са по-милостиви. Същата е била черната статистика и по време на социализма. От добър живот ли пият до смърт милиони руснаци? Или от любов към партията и нейният пръв ръководител? Трябва да има някакъв отговор.

 

Въпрос към бойковистите в България. Б.Б. се зарече да подаде оставка, ако на първи тур на президентските избори Цецка Цачева има по-малко гласове от ген. Румен Радев. След първи тур не подаде оставка. След втория тур подаде оставка и заяви, че ГЕРБ тръгва към предсрочни избори. После се отметна, а сега преговаря с части от РБ за „нов” кабинет.

 

На 19 декември Б.Б. каза, че новоизбраният президет на САЩ Доналд Тръмп му се обадил и двамата си говорили половин час. Борисов му обяснил, че българската икономика е във възход, че инфлацита е нулева и пр. Ден и половина по-късно от американското посолство в София коментираха, че не знаят нищо за такъв разговор. В сайта на Белия дом също няма инфо за разговора. Нито в сайта на Тръмп. Мистерия.

 

Бойковисти, с какво си обяснявате това? Настоявате ли такъв човек да продължава да управлява страната? Може ли Б.Б., според вас, да живее без да лъже?

 

Сещам се за още един въпрос - към прокуратурата. Оттам казаха, че взривът в Хитрино станал в детска стая в местна къща. Две минути след като от едната цистерна почнал да изтича пропилен. Влакът, според прокуратурата, се движел със 78 км/ч. Излиза, че за 120 секунди е трябвало да бъде на около 3 км от мястото на взрива. 3000 метра. Но не е бил. Защо? Същото ли щеше да твърди и международната експертиза, ако бе осигурена такава?

 

Какво е общото между трите теми? Когато на един народ му обещават светло бъдеще, което никога не идва, той започва да пие като змей и му е все едно какви абсурди му пробутваш. Защото вече не е народ. 

 

Димитър И. Иванов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 10357 |27.03.2024 Politico: Украйна се приближава към най-опасния си период. Помощта на Запада трябва да завали . 10| 3021 |26.03.2024 Дмитро Кулеба: Дайте ни проклетите "Пейтриът"! . 5| 3480 |25.03.2024 Politico: Преговорите за правителство в България се провалиха . 13| 10269 |23.03.2024 Доц. Искрен Иванов: Атентатът в Москва можеше да бъде избегнат, ако властта бе послушала службите на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads