Реклама / Ads
8| 14859 |21.12.2016 НОВИНИ

Скандалът в СУ: Прокурор, дознатели и съдии завършили право по „втория начин”

.
Паниката,обзела деканското ръководство на Юридическия факултет на СУ, след разкритията за масови далавери и груби фалшификации, стигна връхната си точка преди коледните празници.
 
Факултетът е странно пуст, секретарки и преподаватели масово са в болнични или отпуск, за да не срещнат журналисти пред аудиториите,  а лекции почти не се провеждат, научи Фрог от свои източници в Алма Матер.

Особено активен бил обаче управителят на сградата Борис Ангелов, който отговаря за централния Ректорат, където са и всички канцеларии на правният факултет. Радев единствен имал постоянен и неограничен достъп до всички камери, записващи движението по коридорите.

 

Той бил изключително близък до  декана на Юридическия факултет Сашо Пенов и според запознати, по негов съвет и молба триел вече голяма част от записите, за да не стане ясно кой, какво и как е изнесъл от архивата на затъналия в корупционен скандал факултет. Приближени на ректора  на СУ Анастас Герджиков споделиха пред Фрог, че той се е срещал два пъти за седмица на тайно място с Пенов- извън София, като се чудел как да спре лавинообразното разрастване на скандала.

 

Най-скандалното в сагата с ЮФ било, че прокурор от районната прокуратура в София, прехвърлен от Велико Търново в  СУ, завършил по схемите скоропостижно, а имало и десетина дознатели,  двама действащи младши съдии и полицай от СДВР, които се  дипломирали също по,, втория начин,, в последните три календарни години. Твърди се, че това става  с пряката помощ на Пенов като декан.

 

Ето защо двамата се чудели как да се измъкнат сухи от скандала, за да не,, цъфнат,, в публичното пространство с документи около големите ремонти на най-обширната 272 аудитория, пак в Юридическия факултет.  За този ремонт се носят слухове за  огромни дарения от фирми и частни лица, усвоявани през втория мандат на Сашо Пенов.

 

Ето още по темата

 

Само във Фрог: Скандал с фалшиви оценки в Юридическия факултет на СУ

 

След разкрията на Фрог: В СУ унищожават спешно фалшиви протоколи от изпити


И братът на Кобрата взел изпит по право в СУ по ”втория начин”

 

Сагата в СУ продължава: Двойници на студенти взимали изпити в Юридическия факултет

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4148 |03.11.2016 Прокурор, оказвал натиск на свидетел по делото „Октопод”, отива на съд . 1| 5182 |31.07.2016 Секс скандалът с президента на Самсунг се разраства . 21| 7860 |15.06.2016 Кънев: Скандалът с европарите подготвя управление ГЕРБ-БСП . 19| 7592 |06.06.2016 Инджова: Скандалът с Дионисий-параван на БПЦ да участва в Събора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads