Реклама / Ads
1| 4958 |23.12.2016 НОВИНИ

Намериха телефона на атентатора от Берлин

.
Германската полиция намери мобилния телефон на заподозрения за нападението в Берлин Анис Амри и сега криминалистите проучват неговото съдържание, предаде ТАСС, като се позова на сп. ”Шпигел”. В камиона, с който тунизиецът извърши нападението срещу коледен базар, беше намерен портфейлът му.
 

Междувременно стана ясно, че мароканските власти са предупредили Германия на два пъти за риска, който представлявал тунизиецът Амри, предаде БТА, цитирайки ДПА. На 19 септември и на 11 октомври мароканското правителство е изпратило предупреждения на германското разузнаване относно джихадисткия уклон на Амри, заяви марокански представител, пожелал да запази анонимност. Той заяви, че в тези предупреждения относно тунизиеца се е казвало, че той има желанието да извърши терористичен акт.

 

Същевременно началникът на полицията на град Милано Антонио де Йезу заяви, че Амри е носел много малко лични вещи и не е имал никакви документи, когато е бил спрян за проверка в северния италиански град тази нощ, предаде АФП. Той имаше само оръжие, пистолет, с който стреля. Той нямаше дори телефон, а само малък нож и само няколкостотин евро, заяви Де Йезу на пресконференция. Амри беше спрян просто за проверка на документите. Може и да изглежда парадоксално, но ние не знаехме, че става дума за убиец, допълни полицейският началник и припомни, че Амри с вида си на северноафриканец е приличал на много други мигранти, намиращи се в района на Милано. Може и да изглежда абсурдно, че терорист от такъв мащаб бе открит по случайност при банална проверка на документите, но такава е действителността, добави Де Йезу.

 

Неговият заместник Роберто Гуида каза, че при проверката Амри е бил напълно спокоен. Проверяващите го полицаи поискали от него да изпразни раницата, която носел. Тогава той внезапно извадил пистолета и произвел изстрел. 24-годишният Амри бе убит от италианските полицаи, по които той стреля. Единият от двамата полицаи, които го спрели за проверка тази нощ в Милано, бе прострелян от него и приет в болница, но състоянието му не е сериозно. Според италиански издания вторият полицай, който е ликвидирал Амри, е бил в полицията само от девет месеца.

 

Същевременно френските власти отказват да коментират как нападателят от Берлин е успял да влезе във Франция от Германия, преди да отиде в Северна Италия, въпреки че е бил обект на международно издирване, предаде Асошиейтед прес. Вътрешното министерство, канцеларията на премиера и президентството не коментираха информациите на миланската полиция, че у Амри е бил открит билет за влак, който показвал, че той е дошъл в Италия от Шамбери, във Франция, ден преди да бъде ликвидиран в Милано. Билетът показвал, че Амри е преминал през Торино, преди да се озове в Милано, съобщиха италиански издания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4744 |23.12.2016 Застреляха атентатора от Берлин (Обновена) . 1| 3903 |15.11.2016 Тръмп и Путин вече говориха по телефона . 0| 4786 |02.11.2016 Намериха тялото на изчезналия турист в района на връх Ботев . 0| 5040 |01.11.2016 Намериха в колата на българин 50 кг хероин на сръбско-хърватската граница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads