Реклама / Ads
23| 9081 |04.06.2009 НОВИНИ

България не е нация и ще се разпадне

.
Д-р Мохамед Шамсадин Мегаломатис
Това е мнението на д-р Мохамед Шамсадин Мегаломатис, ориенталист и историк, който се базира на последния доклад на Амнести Интернешънъл. Frog News го публикува без редакторска намеса.
 
“България не е нация, а сбор от малцинства. Ако не стигнат до консенсус нацията ще се разпадне, а консенсус няма откакто СССР се разпадна преди 20 години. Днес нищо не обединява македонското малцинство в България, което отчаяно желае да се слее с Македония, българските турци, които искат обединение с Турция, и ромите, които се стремят към автономност. Разрушителната политика на корумпираното, непредставително и безсилно правителство ще доведе до неописуеми катаклизми. Краят на България е неизбежен, особено предвид последния доклад на Амнести Интернешънъл. Нищо не е в състояние да спре този процес.”

От доклада на Амнести Интернешънъл за България, 2009 г.
Бежанците в България все още са задържани в продължение на месеци и години, отказва им се защита, продължава дискриминацията срещу малцинствата, хората с различна сексуална ориентация са подложени на унижения, властите продължават да използват насилие срещу задържани. Отбелязва се лошото третиране на бежанците в Дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци. Припомня се случаят през април миналата година, когато бежанци иракчани запалиха мебелировката в своята стая в знак на протест срещу политиката на България към хората, търсещи убежище. Продължават опитите за депортиране на руския гражданин от чеченски произход Саид Кадзоев въпреки опасността при завръщането му в Русия да бъде задържан и измъчван.
Ромите стават жертва на дискриминация от страна на български граждани и институции. Държавата не им осигурява жилища и често биват принудени да напуснат тези, в които са се установили. В доклада се припомнят твърденията на организацията "ОМО Илинден Пирин", че служители на полицията са водили кампания на тормоз и сплашване срещу нейни привърженици заради новата молба за регистрация на организацията. По повод правата на турското малцинство е написано обичайното за Волен Сидеров. Амнести припомня гей парада, когато лесбийки и хомосексуалисти бяха замервани с камъни, шишета и коктейли “Молотов”. Над 60 души бяха арестувани. Премиерът Сергей Станишев изрази лично неодобрение към парада. Организацията цитира и доклад на Комитета за предотвратяване на мъченията на Съвета на Европа за необходимостта от активизиране на борбата срещу лошото отношение към задържани и необходимостта от подобряване на условията в затворите. На 6-ти март тази година Европейския съд за правата на човека осъди България за нехуманното отношение към затворници. Като пример е даден случая на Николай Гавазов, който е обвинен в изнасилване. Той е прекарал почти две години в малка килия без прозорец в пазарджишкия затвор. Съдът е постановил, че производството срещу него е продължило твърде дълго (7 години).

Д-р Мегаломатис, 52 г., е автор на 12 книги и хиляди научни статии. Той владее над 15 съвременни и древни езици. Гръцки гражданин от турски произход, той се придържа към традициите на исляма откакто е на 36 години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6469 |04.06.2009 Доган, Сакскобургготски, Костов били сред най-крадливите политици на България . 3| 5203 |03.06.2009 Съдебната система в България най-корумпирана . 11| 21722 |03.06.2009 ГЕРБ – 31.15%, Коалиция “За България” - 20.87%, според Скала . 2| 5828 |29.05.2009 В Русия разкриха контрабандно оръжие за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads