Реклама / Ads
4| 4939 |25.12.2016 НОВИНИ

Борисов: Спокоен съм за България, когато владиката и мюфтията са заедно

.
Аз съм спокоен за България, когато на Коледа, най-хубавият празник за християните, когато нашият Исус Христос се е родил, районният мюфтия и дядо владика са заедно тук сред вас. Това е най-ценното, което може да имаме. Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов, който заедно с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и регионалния мюфтия Месут Мехмедов посети жителите на село Хитрино, което пострада след взрив, причинен от дерайлирала влакова композиция.
 
„Казвам го с голяма тревога, защото целият свят се тресе, милиони хора загиват, милиони хора бягат от това, че не са се разбрали владиката и мюфтията някъде по света и са поставили други ценности над живота и щастието на хората“, отбеляза Борисов.

„Нека си пожелаем само мир, в нашия размирен регион – владиката и мюфтията заедно, вие заедно, всички заедно. Мирът е толкова крехък, повярвайте ми, трябва да го пазим много. Само преди 30 години и Възродителен процес и какво ли не мина – много е крехко всичко – вместо да седим заедно, да се веселим заедно, да строим заедно“, добави премиерът в оставка.

„Коледа е всички празнуват, затова ние дойдохме. Много съм благодарен на мюфтията и владиката, защото това е символ към целия народ. Народът се вдигна като един и кой с каквото имаше помогна, и си рискуваха живота хората за Хитрино“, заяви Бойко Борисов. „Бог да прости загиналите. Отървахме се от много по-голямо зло, което можеше да стане можеше – Хитрино да го няма, впоследствие можеше да загинат пожарникари и спасители“, допълни той.

По думите на Борисов отпуснатите и събрани средства за Хитрино са достатъчни и допълни, че с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ са се разбрали през пролетта да се срещнат в селото на новото спортно игрище, за което също са отпуснати пари.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4454 |20.12.2016 Борисов: Тепърва ще има битка, а говорите все едно съм умрял . 4| 4314 |13.12.2016 Борисов: Не ме интересува мандата на РБ, а Хитрино . 4| 5411 |11.12.2016 Бойко Борисов: 8 са вече жертвите в Хитрино (Обновена + Видео) . 1| 4198 |10.12.2016 Борисов: Вагон се е откъснал от композицията на взривения влак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads