Реклама / Ads
11| 16712 |27.12.2016 ГЛАСЪТ

Пеевски към ДПС: Елате пиленца при батко...

.
Става все по-тъпо. След циркаджилъците с мандатите за правителство, реформаторските и патриотарските възгласи за спасяване на България чрез тяхното „заробване” в управлението, дойде ред и на ДПС. Крайно време беше да се намесят – накъде без тях в управленската каруца...
 
На възпоменателен митинг по повод 32 години от началото на т.нар. възродителен процес в кирковското село Могиляне лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ направи заявка за участие във властта след предсрочните избори напролет.

"Нашата цел е да сме част от едно ценностно мнозинство в бъдещия парламент на страната и да сме част от изпълнителната власт", заяви пред Тюркян чешма Карадайъ.

 

Подобни думи са логични: всяка партия се стреми до пропагандира своята програма и да я реализира по време на управление. С ДПС обаче нещата са доста по-особени. Да почнем оттам че движението и сега участва във властта. Пряко. Финансовият министър в оставка Владислав Горанов е считан за един от най-приближените на Делян Пеевски, депутат от ДПС. Национална агенция Железопътна инфраструктура (НКЖИ) не е преставала да възлага многомилионни поръчки на Водстрой и Хидрострой. Първата е считана отдавна за фирма на Пеевски, а втората неотдавна погълна първата, за да се скрият следите от усвоените милиарди за строителство на жп линии, пътища, магистрали, заграбване на фирми и бизнеси и пр. Един ден прокуратурата, когато се изчисти от сегашното ръководство, ще има много, много работа по разследване на този тъмен и съмнителен бизнес.

За „човек на Пеевски” отдавна е считан и шефът на Национална агенция по приходите (НАП) Бойко Атанасов. Значи и на ДПС – или поне на тази част, която Пеевски посочи. А това е отвратително и г-н Карадайъ е наясно с чувствата на обикновените граждани по темата.

 

Доста от назначенията в МВР и службите също са на кръга #Кой, сиреч съгласувани с ДПС. За такъв е считан главният секретар Георги Костов, както и част от средния и висшия състав на ведомството. Затова сектор Сигурност е в състояние на разпад, а корупцията е на всяка крачка.

Според Карадайъ, на кого симпатизира Комисията за защита на конкуренцията, при положение, че решава всички казуси, свързани с Пеевски със скоростта на светлината, а други чакат с месеци?  

А как в ДПС си обясняват отказът на държавата да прибере в КТБ няколко стотин милиона от Виваком, които отиват по мистериозен и криминален начин в ръцете на хора от кръга отново на Пеевски? Ако не участваш във властта или нямаш решаващо влияние върху някои от най-висшите управници как щяха да се развият всички тези скандали около депутата от ДПС?

А как се коментират в движението признанията на гардове от НСО, че шофьор на Пеевски Марио командва и разпорежда какво да се случва в службата? Какво да си мислим за шефа на НСО ген. Ангел Антонов?

Да не отваряме дума за цигарената контрабанда с участието на „Булгартабак” на Пеевски, че ще стане цял доклад...

Да не говорим за медийните бухалки на Пеевски, за влиянието му в магистратурата, в министерства и агенции.

В заявката за участие в управлението Карадайъ включва ли депутатите Йордан Цонев, Петър Чобанов и Камен Костадинов? А оправдания на три инстанции поради негодни доказателства на прократурата Хрито Бисеров? Ахмед Доган ли ще реди пак министерски и депутатски списъци, макар да е създател и вдъхновител на мафиотския модел #Кой?

 

Ако България е правова държава, изброените персони плюс поне още стотина от кръга трябва да влязат в затвора, а не във властта. Мустафа Карадайъ отлично знае и това, но явно не може да изговори истината или пък не смее. Докато ДПС и сегашното ръководство не се разграничат ясно и категорично от Пеевски и кръга #Кой, нямат право дори да говорят за властта. Българи, турци, цигани, арменци и пр. може да са търпеливи до глупост, но надушват корумпираните и крадците от разстояние.

Така че преди да гледа към властта Карадайъ да огледа обкръжението си в партията и парламента. Там вони...

ДПС тръгва към властта. Пеевски отдавна е там. Елате пиленца при батко...

 

Д-р Димитър Попкутуев

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 73198 |20.11.2016 Триумвиратът Цацаров, Борисов, Пеевски – злото е тук . 11| 45883 |03.11.2016 Цацаров с оставка, Пеевски с арест, Борисов с извинение . 9| 29487 |22.09.2016 А ти готов ли си да убиеш Пеевски?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads