Реклама / Ads
1| 4505 |28.12.2016 КРИМИНАЛНО

ВКС потвърди доживотната присъда за убиеца от „Мъртвата долина“

.
Върховен касационен съд потвърди осъдителната присъда на Окръжен съд – гр. Плевен, постановена по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – гр. Плевен, с която на Георги Г. е наложено едно общо най- тежко наказание „Доживотен затвор“ при първоначален специален режим на изтърпяване за извършените от него престъпления убийство при условията на опасен рецидив и закана за убийство и изнасилване.
 

Присъдата е постановена по внесен от страна на Окръжна прокуратура – гр. Плевен обвинителен акт срещу Георги Г. за това, че на 31.05.2008г. в гр. Плевен, в местността „Мъртва долина“, умишлено умъртвил Анатоли П., като деянието представлява опасен рецидив. На същата дата в гр. Плевен се заканил на Натали Г. с престъпление против нейната личност – изнасилване и убийство и това заканване възбудило основателен страх у нея за осъществяването му.

 

Осъденият Георги Г., свидетелите Силвестър В. и Стела К. и пострадалите Натали Г. и Анатоли П. поддържали приятелски отношения помежду си. На 31.05.2008г. те се срещнали на територията на гр. Плевен и решили да отидат да плуват в язовир, находящ се в местността „Мъртвата долина в околностите на града“. Петимата се придвижили до там с лек автомобил „Опел – Кадет“, собственост на друг техен познат. Спрели на стената на язовира, около кулата е всички заедно влезли във водата. След известно време свидетелите Силвестър В. и Натали Г. излезли от язовира за да наблюдават оставения багаж. Осъденият Георги Г. свидетелката Стела К. и пострадалият Анатоли П. останали да плуват. Тогава осъденият започнал да дърпа свидетелката за крака, тя настоятелно го помолила да я остави на мира, като се хванала за кръста на Анатоли. От своя страна пострадалият Анатоли също отправил предупреждение към Георги Г. да остави момичето на мира. Осъденият отговорил предизвикателно и ударил силно пострадалия. Той залитнал и потънал под водата. Няколко секунди след това част от главата на Анатоли изплувала на повърхността, но осъденият Георги Г. го хванал за косата и го задържал под водата така, че над водната повърхност се подавали само челото и вдигнатите ръце на Анатоли, а устата и носът му били под водата. Осъденият задържал пострадалия в това положение известно време, след това то пуснал и той потънал във водите на язовира. Двете момичето попитали къде е останал Анатоли и настояли пред осъденият Георги Г. да влезе да го потърси, но той грубо им отказал, като ударил силно едната от тях. Тогава те помолили две непознати момчета да влязат да потърсят техния приятел. Те се опитали, но не успели да открият. Тогава в недалеч от тях, от язовира излязло момче, което приличало на Анатоли и осъдения Георги Г. убедил, всички, че това е той и излиза от водата. Тогава четиримата се качили в лекия автомобил и се прибрали в града. Свидетелката Натали Г., обаче настоявала да уведомят някого за случилото се, но получила заплахи от страна на осъдения Георги Г., че ако разкаже на някого ще я изнасили и ще я убие. Въпреки това, двете момичета разказали за случилото се на свои близки и на родителите на Анатоли. Веднага било организирано издирване на пострадалия и на следващия ден тялото му било извадено от водите на язовира от дълбочина около четири метра.

Осъденият е задържан под стража и наложената присъда е приведена в изпълнение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3301 |25.11.2023 Намушкаха с нож в затвора осъденият за убийството на Джордж Флойд полицай . 0| 5782 |17.01.2023 Петдесетолевката е най-често фалшифицираната банкнота за 2022г. . 0| 11204 |19.05.2021 Мъж скри наркотици в резервната гума на колата си. Спипаха го . 6| 15072 |22.08.2020 Въоръжен обра бензиностанция край Бобов дол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads