Реклама / Ads
2| 21371 |28.12.2016 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Тотални рокади тресат МВР, сменят шефове на районни и „Инспектората”

.
Георги Костов
Тотални рокади тресат МВР преди кабинетът „Борисов 2” да си тръгне от политическата сцена, съобщиха за Фрог нюз източници от вътрешното ведомство. Главният секретар Георги Костов и неговият доверен шеф на ОДМВР-София сменят поголовно шефове на дирекция „Инспекторат” и на полицейските управления в София-област. „Идват избори, трябва сигурни хора на тези места”, обясниха ченгета.
 
Формално с приемана на новата структура на дирекция „Инспекторат” в МВР, главескът сменя ключови позиции и началници. Звеното, за което се знае, че представлява лост за управление на политическото ръководство в МВР, вече има нова длъжност-зам.-директор. На този пост е назначен бившият шеф на столичното първо РУП Николай Бонев. Дългогодишният шеф на отдел във въпросната дирекция „Инспекторат” Стоян Димитров го сменят, като същият отива началник на охранителна полиция в ОДМВР-София. Той ще смени новоназначеният на тази длъжност Стоян Стоянов. Стоянов пък ще седне в стола на Димитров, като далеч по-верен човек Костов, извършил всички кадрови смени на шефовете в ОДМВР-Плевен и полицейските управления там за скромния си престой в града от едва 6-7 месеца.

Шефът на ОДМВР-София Георги Григоров, за който Фрог преди няколко месеца писа за ударната му кариера в последвана година като шеф на ОДМВР- Перник и Плевен, в 12 без 5 сменя ключови началници на полицейски управления в областта. В Ботевград назначават втори началник за половин година. Сменен е и шефът на полицията в Ихтиман и Годеч. Шефовете на Костенец и Елин Пелин също търпят двойна ротация, като по неясни за състава причини и логика си разменят местата. Шефът на дежурната в дирекцията го плащат на „заточение” в Ботевград, както и шефът на тежката криминална група. Полицаи твърдят, че Григоров има не само сериозна протекция от главсека Костов, но и подкрепа по сватовска линия с ГЕРБ. Колегите му казват под сурдинка, че има правилна финансова ориентация във всяка една обстановка, особено в районите на Гоце Делчев и Петрич.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6813 |28.12.2016 Само във Фрог: Издръжката на почиващите депутати – 5.75 млн. лв. . 2| 10225 |28.12.2016 Само във Фрог: Прегрешилите в ДАНС се откупват като мафиоти . 0| 9160 |28.12.2016 Само във Фрог: Туристически „октопод” печели милиони от обществени поръчки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads