Реклама / Ads
0| 4052 |30.12.2016 НОВИНИ

Опасно време в половин България, затворени пътища

.
Валежи от сняг ще има в Източна България, там ще бъде ветровито днес, със силен северен вятър и навявания. Жълт код е обявен за днес в 15 области на Източна и Централна България заради силен вятър и снегонавявания.
 
Кодът е в сила за областите Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Шуменска, Силистренска, Добричка, Разградска, Варненска, Бургаска, Ямболска, Сливенска, Старозагорска, Хасковска и Кърджалийска. В четвъртък опасното време бе в сила за 14 области.

В тези области ще духа предимно северен вятър със средна скорост 14-19 м/с и пориви на места до 24 м/с. Ще има условия за навявания. За останалата част от страната е обявен зелен код.

Над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно. Валежи от сняг ще има в Източна България, там ще бъде ветровито, със силен северен вятър и навявания.

В Западна България облачността временно ще се разкъсва, на места и до слънчево.

Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, максималните между минус 2° и 3°, уточниха от НИМХ.

Над планините ще бъде предимно облачно. През нощта сняг ще вали главно в масивите от Западна България, а през деня в Стара планина, Странджа и Сакар. Ще духа силен до бурен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 9°, на 2000 метра около минус 13°. По Черноморието ще бъде облачно, с валежи от сняг. Ще духа силен и бурен северен вятър. Максималните температури ще са между минус 1° и 1°.

От вчера остават и блокирани пътища от дълбоки преспи и ураганни ветрове в Североизточна България.

Остава непроходим пътят от Рибарица до Шипково в Тетевенска област. Вчера снегът там покри шосето, което се ползва интензивно от живеещите в района. През целия ден улиците се чистеха от натрупалите снежни преспи.

И днес продължава разчистването в сливенското село Струпец. To е едно от най-засегнатите от урагана, който вилня там предната нощ.

През целия ден вчера местните се опитваха да се справят със щетите, които нанесе силният вятър, чиято скорост на моменти надхвърляше 120 километра в час. Няма пострадали хора.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4242 |28.12.2016 Смилов: ГЕРБ и БСП няма да имат повече от половината места в новия парламент . 0| 7085 |28.12.2016 Д. Гяуров: Трябва да се пусне кръв, за да се усети опасността . 0| 3985 |25.12.2016 Очаква ни сухо, но студено време . 1| 4185 |22.12.2016 Меркел знаела за опасността от нападение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads