Реклама / Ads
0| 3927 |03.01.2017 СВЯТ

Тръмп: Няма доказателства за руски хакерски атаки по САЩ

.
Доналд Тръмп
Няма доказателства, че руски хакерски атаки са повлияли на резултата от президентските избори в САЩ, заяви говорител на Доналд Тръмп. Би било безотговорно да се правят изводи, преди да бъде получен окончателният доклад на разузнаването, аргументира се Нюз Шон Спайсър - говорител на избрания за президент Доналд Тръмп.
 
"Има нула доказателства, че те са повлияли на изборите", каза пред Фокс Нюз Шон Спайсър, който ще стане прессекретар на Белия дом, след като Тръмп встъпи в длъжност на 20 януари. Спайсър уточни пред Си Ен Ен, че Тръмп ще се запознае с доклада щом бъде завършен тази седмица.

В събота Тръмп предупреди да не се прибързва с обвинения срещу Русия за хакерските атаки срещу електронни пощи в САЩ. Бъдещият американски президент неведнъж е призовавал за по-близки отношения с руския президент Владимир Путин и редовно омаловажава проблема с хакерските атаки, отбелязва Ройтерс.

Президентът Барак Обама изгони 35 заподозрени шпиони и наложи санкции срещу две руски разузнавателни агенции миналата седмица заради предполагаемата роля на Кремъл в хакерските атаки, които според служители на американското разузнаване са помогнали на Тръмп да победи Хилари Клинтън на изборите на 8 ноември.

Видни депутати от двете партии изразиха тревога от съобщенията за руска намеса, независимо дали тя е оказала влияние върху резултата от изборите, напомня Ройтерс.

Сенаторът републиканец Джон Маккейн, председател на сенатската комисия за въоръжените сили, насрочи за четвъртък заседание, което ще бъде посветено на киберзаплахите от чужбина.

Новият Конгрес, избран на 8 ноември, встъпва в длъжност днес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4123 |01.01.2017 България в челните места по заразени компютри, които участват в хакерски атаки . 1| 3639 |01.01.2017 Изгонените от САЩ руски дипломати излетяха от Вашингтон . 0| 4090 |30.12.2016 Президентският самолет прибира изгонените от САЩ руски дипломати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads