Реклама / Ads
26| 19481 |05.01.2017 НОВИНИ

Радев се изплаши - кляка пред неолибералите за кабинета

.
Румен Радев
Радев се изплаши - кляка пред неолибералите за кабинета, Гочева пробутва глупавата си приятелка Гергана Паси за вицепремиер. Богомил Бонев няма да е премиер, но със сигурност ще поеме вътрешното министерство.
 
Въпреки оптимистичните очаквания за ново начало за България, което да стартира със служебното правителство, изглежда ген. Румен Радев се е уплашил и ще влезе в сигурния неолиберален профил. Поне в тази посока сочат последните слухове около състава на кабинета. Няма да има революционни действия, въпреки огромното мнозинство, с което Радев победи и огромните надежди, които му се възлагат. Няма да бъде правена демонстрация на различна политика, която да даде тон и на предизборната кампания.

Вместо това, генералът изглежда ще влезе в супер удобния за всички политици евро-атлантическо-глобалистки профил. Както е известно, неолибералният модел осигурява изключителни условия и удобства за политиците, които се придържат към него, не им създава проблеми и се грижи за тях като за послушни деца. Какво се случва с низините и народа, няма значение, но трябва да признаем, че по отношение на елита, неолиберализмът е много щедър…

Та така и Радев се очертава. Фигурите на служебката са всичко друго, но не и промяна. Най-голямата очаквана революция – тази на Богомил Бонев за служебен премиер, очевидно отпада. Вместо това ще го направят вътрешен министър. Той вероятно ще се справи добре, вече веднъж го е правил именно в служебен кабинет. Но няма да е премиер. Вместо това, за лидер на кабинета се говори за абсолютно системни фигури като Огнян Герджиков и бившия председател на БАН Стефан Воденичаров.

Изключително изумителна е също информацията, че Гергана Паси се завръща. Тази дама, която е абсолютно политическо недоразумение, и е буквално „глупав човек“, щяла да се занимава с еврофондовете  и с подготовката на председателството. За целта дори щяла да стане вицепремиер. Е, подобен резил е поне 98% повторение на Меглена Кунева, то всъщност г-жа Паси си е едно второ „Меги“ във всяко едно отношение. Паси е пробутвана в медийното пространство от приятелката си Венелина Гочева – фиктивен съсобственик на медиите около „24 часа“

За външен министър се гласял Любомир Кючуков. Дипломат от кариерата, неолиберал и твърд атлантик. По-преди – агент на ДС. Правосъдието го поема Емилия Друмева – безспорно добър юрист, но абсолютно системен играч от старата юриспруденция, от която не могат да се очакват промени в съдебната система. Поне не и промени, стил Моника Маковей, чийто пример щеше да следва Радев.

Очаква се връщане на Таня Андреева в здравеопазването. Там след Москов, всеки ще е супер подобрение, така че поне тук нещо добро ще стори президентът. Също по старому, ще назначим „спортна батка“ за министър на спорта. Практиката спортисти, с ограничено образование, да се считат за най-подходящи за ръководители, е присъща на всички партии, очевидно и тук промяна няма да има.

Изобщо в изтеклите имена във втората вълна слухове, личат верни на системата кадри, които ще бъдат одобрени и от Посолството. В първата вълна слухове имаше очаквания за доста силен кабинет, който да се превърне в контрапункт на цялата политическа порнография от последните години. Очевидно обаче, и този път промяната ни се размина. Няма да има нов лидер, нито нов курс. Ще има службаши и послушници.

Добри Божилов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3654 |03.01.2017 Павлова: Радев ме разбра за обществената поръчка . 3| 4011 |03.01.2017 Р. Петков: Радев е бил не съвсем подготвен за обществената поръчка . 5| 4011 |03.01.2017 Радев изригна срещу възобновена обществена поръчка . 10| 6541 |02.01.2017 Президентът Радев: Пътната агенция нарушава премиерски разпоредби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads