Реклама / Ads
1| 3642 |07.01.2017 НОВИНИ

Гришо отива на финал в Бризбейн

.
Григор Димитров
Григор Димитров е финалист на турнира в Бризбейн! Това се случи след великолепна победа със 7:6(7), 6:2 над световния №3 Милош Раонич на полуфиналите, предаде Gong.bg
 

 Българският тенисист изигра просто перфектен мач, в който тотално надигра своя съперник, демонстрирайки за пореден път тази седмица, че се намира в изключителна форма в началото на сезона.

 

Раонич бе шампион в Бризбейн от 2016 и финалист в последните две издания на турнира. Той обаче не бе в състояние да спре устрема на Димитров, който летеше по корта и надиграваше мощния си съперник.

 

Гришо допусна едва 7 непредизвикани грешки за час и половина тенис и не даде нито един шанс за пробив на своя съперник. Раонич опитваше да отговори, но нямаше друго оръжие освен силния си сервис. И той обаче не бе в състояние да спре Димитров, който имаше огромно предимство в по-дългите разигравания.

 

Първият сет премина както често се случва в мачовете на канадеца - с превъзходство на сервиращите. Именно предимството на Димитров в дългите разигравания обаче се оказа решителни в тайбрека, в който първият сервис на Раонич почти липсваше. Все пак първо световният №3 стигна до сетбол, но Гришо отрази опасността и при втория си сетбол на свой ред стигна до успеха.

 

Във втората част пък на корта имаше само един тенисист. Димитров се възползва от първите си шансове за пробив за 3:2, след което постигна нов брейк за 5:2 и комфортно сложи точка на мача при 6:2. Така Григор подобри представянето си от 2016, когато отпадна на полуфинал от Роджър Федерер.

 

Той постигна и втора поредна победа над играч от топ 10 след тази над Доминик Тийм. Е, в неделния финал българинът ще опита да постигне и трети пореден такъв успех, а това би значело и първи трофей от 2014 година насам.

 

На пътя му е застанал Кей Нишикори, който в другия полуфинал победи Стан Вавринка в три сета. До този момент Нишикори е спечелил и трите мача в японско-българския сблъсък, но в неделя сутрин Димитров ще опита да прекъсне негативната серия.

 

"Не бих могъл да си представя по-добър сценарий. Раонич е номер 1 в схемата и отличен играч. Познаваме се добре, уважавам го, но в момента съм концентриран изцяло върху своята игра. Посрещането ми вървеше, а това е важно срещу играч със силен сервис като Милош", каза Димитров на корта веднага след победата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3480 |06.01.2017 Григор Димитров на полуфинал в Бризбейн . 0| 3428 |05.01.2017 Ненчев отива на съд до месец . 0| 3665 |03.01.2017 Машинистите от Хитрино отиват на съд . 0| 4313 |02.01.2017 Никол на Гришо честити празниците от Хаваите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads