Реклама / Ads
1| 4387 |08.01.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Петър Стоянов: СДС и ДСБ са като италианско семейство

.
Петър Стоянов
СДС и ДСБ имат много сложна история – като тези италиански семейства, които ту се събират, ту се разделят, ту се обясняват публично в любов. Това обяви в предаването „Тази неделя” бившият лидер на СДС и президент Петър Стоянов.
 

По думите му със създаването на ДСБ през 2004 г. Иван Костов е нанесъл сериозен удар на СДС, от който тя все още не може да се съвземе. Костов създаде ДСБ с идеята за нова дясна партия с чисти и неопетнени хора – това не се случи. За съжаление от ДСБ не се получи истинска партия и тя започна да прави коалиции, с което отстъпи от основната си линия, с която привлякоха дясната интелигенциа - направиха серия от безкомпромисни коалиции”, коментира Стоянов.

 

Той отказа да дава прогнози за предстоящите парламентарни избори. За Христо Иванов, който създаде нова партия – „Да, България”, той смята, че е почтен човек и е залага на много важна кауза – държавността. Въпросът е кой ще се нареди зад него – ако са старите физиономии, скептичен съм за бъдещето на партията, уточни Петър Стоянов.

 

За новоизбрания президент Румен Радев той не се съмнява, че ще продължи евроатлантическата линия на България. Стоянов се е чул с Радев, за да му честити победата седмица след балотажа. Сторил му се разумен и сериозен човек, с характер. Българската политика има нужда от хора с характер, защото дълго политиката ни се формираше в безхарактерност, обяви политикът.

 

По думите му липсата на политически опит у новоизбрания президент може да е плюс за него, но може и да се превърне в минус. Петър Стоянов смята, че Росен Плевнелиев е имал успеше мандат като президент, защото не е сгрешил в нищо важно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4313 |06.01.2017 Петър Стойчев с рекорд по плуване в ледени води . 1| 4575 |21.12.2016 Предлагат Никола Петков и Петър Дертлиев за орден ”Стара планина” посмъртно . 4| 4578 |19.12.2016 ДСБ изключи Петър Москов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads