Реклама / Ads
0| 5247 |08.01.2017 ХРАНА И ВИНО

Грейпфрутът- войн в борбата с излишните килограми

.
Ако се опитвате да отслабнете и търсите чудесна храна за закуска, която да ви държи сити между храненията, без да ви кара да припадате от глад или пък да ви тежи до късния следобед, грейпфрутът може да бъде точно това, което ви трябва. Загубата на тегло с грейпфрут може да бъде възможна, ако сте постоянни в усилията си.
 

Грейпфрутът предлагат доста ползи за хората, които искат да изгубят тегло. На първо място този плод е с ниско съдържание на калории. Това означава, че можете да хапвате по няколко грейпфрута всеки ден, без да се налага да нарушавате вашия диетичен план. Тези плодове са с ниско съдържание на натрий, което означава, че ще бъде лесно да се отмият в водата, която идва от храни с високо съдържание на натрий. Те са и с високо съдържание на калий, който ще ви помогне да отслабнете бързо и са пълни с ензими, които ще улеснят изгарянето на мазнините.

 

Накратко, грефрутът е плод-мечта за онези, които искат да загубят тегло или да задържат вече постигнатото. Макар и да нагарчат леко, грейпфрутът е вкусен и свеж плод и има високо съдържание на вода и полезни за перисталтиката влакна. В този плод се съдържа почти деветдесет процента чиста вода, затова грейпфрутът може да помогне за увеличаване приема на течности.

 

Всъщност, малко хора сигурно знаят, че грейпфрутът е голям субтропичен цитрусов плод, произведен в Барбадос като хибрид. Той е резултат от кръстоска между помело и сладък портокал.

 

Както вече стана ясно, грейпфрутът е с високо съдържание на ензими, които горят мазнините, има високо съдържание на вода и малко натрий. Комбинацията от тези три характеристики превръщат грейпфрута в идеалната храна за увеличаване на метаболизма на тялото. Опитайте да ядете грейпфрут или да пиете сок от грейпфрут всеки ден и вие ще забележите колко бързо може да загубите вашите излишни килограми.

 

Освен това, грейпфрутът съдържа салицилова киселина, която помага да се изчистят натрупванията от калций в организма, които натрупвания пък могат да доведат до артрит. Ако имате артрит, пийте сок от грейпфрут с ябълков оцет и няма начин да не забележите колко бързо ще се възстанови добрата работа на вашите стави.

 

Салициловата киселина в грейпфрута работи като мощен антисептик. В допълнение, екстракти от семена на грейпфрут може да се добави към водата, за да се получи антисептичен спрей за лечение на бактериални и гъбични инфекции, пише сайтат po-krasivi.net.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5374 |16.01.2024 Измислиха капсули срещу глад . 0| 7442 |02.01.2024 След преяждането по празниците: Как да се храним здравословно, без диети? . 0| 5457 |06.12.2023 Каква е тайната на вкусната рибена чорба? . 0| 8290 |06.12.2023 Коледно настроение в шест специални кутии на Ведра кафе! Разказва Галина Петрова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads