Реклама / Ads
14| 14762 |09.01.2017 ПОЛИТИКА

Готвят ни Тройна коалиция - ГЕРБ, Марешки и ПФ

.
Бойко Борисов, Веселин Марешки и Валери Симеонов
Нова Тройна коалиция изгрява на българския политически небосклон, научи Фрог от участници в предварителните преговори.
 

След като от 2005 г. страната бе управлявана от коалиционните формирования БСП-НДСВ-ДПС, БСП-ДПС-Атака и ГЕРБ-РБ-ПФ, то установеният формат ще приюти новите бъдещи партньори - ГЕРБ, Патриотичния фронт и формацията на Веселин Марешки "Воля".

 

Според проведени през последните седмици вътрешни социологически сондажи трите формации могат да се надяват на между 35-40% от гласовете на предстоящите напролет предсрочни парламентарни избори. Това би им дало достатъчно стабилно мнозинство в 44-ия парламент, като единствената съществена разлика с настоящото управление ще бъде подменянето на депутатите и кадрите на разпадащия се Реформаторски блок.

 

Включването на Веселин Марешки в бъдещите управленски планове има и друг позитив, смятат авторите на проекта. Неговата партия може да обере голяма част от протестния вот, използвайки лесно смилаеми послания за борба с корупцията, като по този начин ще удари все още крехката подкрепа за новата партия на Христо Иванов "Да, България".

 

Политинженерите вече обсъждали и план за изборна победа, състоящ се в овладяването на основните областни центрове - София, Пловдив, Варна и Бургас. За столицата ще се разчита на възстановяване на влиянието на ГЕРБ и местните структури на партията, като за целта ще бъдат използвани всички налични кадрови и финансови ресурси. Доминацията на партията на Борисов ще трябва да бъде поделена с Патриотичния фронт в Пловдив и Бургас, където съответно силно влияние имат ВМРО и НФСБ. Подкрепата за Марешки в родната му Варна пък трябва да осигури безапелационната победа на бъдещата коалиция в морската столица.

 

Корелацията между трите формации пролича още и в отношението им към новоизбраният президент Румен Радев. В нощта след първия тур Марешки даде уклончива подкрепа за кандидатите на ГЕРБ, а в последствие лидерите на Патриотичния фронт не се посвениха да нарекат Радев "страхливец" и "некомпетентен".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3919 |04.01.2017 Райчев: Не е невъзможна широка коалиция след предсрочния вот . 1| 3879 |20.12.2016 ГЕРБ, РБ-2 и Патриотите не могат да изкоренят мафията . 1| 3986 |15.12.2016 Мая Манолова: Имам предложения да оглавя и ГЕРБ, и десните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads