Реклама / Ads
3| 8739 |10.01.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Кадиев: БСП ми плю в лицето заради Пеевски

.
Георги Кадиев
Лидерът на ”Нормална държава” изключи безпринципна коалиция с БСП на предстощите избори. Не може тези, които ме изключиха и плюха в лицето ми, сега да ме връщат. Изключиха ме, защото гласувах против Пеевски. А сега много от тези, които гласуваха за Пеевски, са в ръководството на БСП, заяви Георги Кадиев.
 
Ще се явим на изборите самостоятелно. Като млада партия трябва да се изпитаме в боя, допълни той. Кадиев каза още, че по определени  каузи, като борба с корупцията и съдебната система, може да имат общи действия с партията и на Христо Иванов. Но подчерта, че това може да стане не преди изборите, а след тях.

Ако президентът разпусне парламента на 22 януари ще трябва да има избори след 60 дни. Затова най-малко ще работим до 26 януари. На мястото  на ген Радев бих удължил живота на парламента. Това каза депутатът Георги Кадиев, лидер на "Нормална държава", , коментирайки работата на парламента по промените в изборния кодекс и необходимостта от това.

Нека минем и през мажоритарни изори .Може пък това да проработи. Не ни е страх, нека минем през мажоритарни избори. Последното нещо, в което не искам да ме обвиняват, е страх. Напълно е възможно в парламента да влязат Ценкочоовци, местни феодали. И в този парламент ги има. След като тази система не работи, тази система трябва да бъде счупена, категоричен бе той.

Всички искат пропорционална система, защото всички ги е страх, дали ще влязат. Би се стигнало до двупартиен или трипартиен парламент в други държави. В България би било обратното. Ще влязат хора от местни коалиции. Както стана в софийския "Младост". Това може да се случи и в нацционален мащаб. Което е хубаво. Лошото е, че трудно  ще бъде съставено ново правителство, смята Кадиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4369 |18.03.2024 Ути Бъчваров: Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение . 6| 7080 |17.03.2024 Разбойниците и Бог: Защо любима песен на патриарх Неофит, Шаляпин и Борис Христов плаши управниците? . 6| 6932 |16.03.2024 Проф. Дайнов: ПП-ДБ разбраха, че могат да насочват ГЕРБ и ДПС в правилна посока . 3| 2937 |16.03.2024 "Турски поток" - гордост за Борисов и срам за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads