Реклама / Ads
12| 8908 |10.01.2017 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Хора на В. Божков и агенти от ДС номинирали Иванов за „Златен век”

.
Димитър Иванов и Вежди Рашидов по време на награждаването
Кой и защо предложиха бившият шеф на Шести отдел в Шесто управление на ДС Димитър Иванов за наградата на Министерството на културата „Златен век”? Този въпрос стана и повод писателят Стефан Цанев публично да се откаже високото отличие. Според министъра на културата в оставка Вежди Рашидов той бил номиниран от „университети и музеи”. Затова и министърът се съобразил с волята им и наградил в края на миналата година Иванов.
 
Фрог нюз попита Министерство на културата кои са „университетите и музеите”, за които говори министър Рашидов. До 15,30 ч отговор нямаше, а пресцентърът престана да си вдига телефоните. Затова публикувахме материал под заглавие: Министерство на културата скри КОЙ номинира Димитър Иванов за „Златен век”. В 16,30 ч от пресцентъра все пак отговориха на питането на Фрог.

 Предложенията за отличаване на Димитър Иванов с наградата „Златен век“ са направени и подкрепени от Председателя на Съюза на колекционерите, Председателя на Съюза на архитектите в България, Националния исторически музей, Националния военноисторически музей, от Университета по библиотекознание и информационни технологии /УниБИТ/ и други, пишат от ведомството на Вежди Рашидов.

 

Ръководител на Управителния съвет на Съюза на колекционерите в България е проф. Валери Стефанов, литературовед, бивш декан на Факултета по славянски филологии в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Стефанов е разкрит като агент на Шесто управление на Държавна сигурност по борба с идеологическата диверсия с псевдонима „Андрей Николов”.

 

Сред членовете на УС на Съюза на колекционерите  виждаме Акад. Светлин Русев, Бойко Ватев, Антонио Василев, проф. Иван Маразов, Тенчо Попов и фондациите „Тракия” на бизнесмена Васил Божков, представлявана от бившия офицер от Шесто упраление на ДС, после на ЦСБОП Кирил Хистосков и „Арте-Фол”.

 

Проф. Стефанов отказа да коментира пред Фрог защо е предложил Димитър Иванов за награда. През секретарката си предаде, че това е сторено, защото е  колекционер.

За какви заслуги Съюзът на архитектите е номинирал Иванов остана неяно.

Националният исторически музей- НИМ се управлява от проф. Божидар Димитров, който бе обявен като агент на ДС с агентурното име "Кардам".

 

А Библиотекарският институт, отдавна превърнат във филиал на бившата Школа на МВР в Симеоново, се ръководи от Стоян Денчев, бивш вицепрезидент на  „Мултигруп”.  Денчев минава зе едно от най-доверените лица на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Поради тази причина ген. Атанас Атанасов говори за т. нар. "сарайско-библиотекарска групировка", свързана с модела „КОЙ”. Димитър Иванов също е  преподавател в Библиотекарския. Той е написал и няколко книги за Стамболов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7199 |10.01.2017 Адв. Волева за Фрог: Юридическа оргия извършва частният арбитраж . 5| 10221 |09.01.2017 Проф. Радулов за Фрог: 7-те млн. за битова престъпност ще отидат за автомобили . 5| 7218 |09.01.2017 Първо във Фрог: Радев обмисля акад. Стефан Воденичаров за служебен премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads